Сделката за почти 70 милиарда долара по закупуването на Activision

...
Сделката за почти 70 милиарда долара по закупуването на Activision
Коментари Харесай

Microsoft може да оттегли Activision от юрисдикцията на Обединеното кралство, за да завърши поглъщането

Сделката за съвсем 70 милиарда $ по закупуването на Activision Blizzard от страна на Microsoft е комплициран и нескончаем развой, главната спънка за който беше приемането на утвърждения от регулаторните органи в другите страни. Microsoft се натъкна на обилни усложнения през април, когато Британският орган за конкуренцията и пазарите (CMA) реши да блокира сливането. Сега Microsoft обмисля няколко фрапантни разновидността, в това число и цялостното овакантяване на Activision от Англия.

Президентът на Microsoft, Брад Смит идната седмица би трябвало да се срещне с английския канцлер Джеръми Хънт, с цел да изрази разочарованието си по отношение на решението на CMA да блокира договорката. Смит ще пътува до Лондон, където възнамерява да изнесе лекция за „ капацитета на ИИ и нуждата от деликатно контролиране “. Предвиден е и персонален диалог за разглеждане на други въпроси, „ в това число препоръчаното придобиване на Activision Blizzard, защото оставаме ангажирани с намирането на изобретателни и градивни способи за справяне с оставащите регулаторни провокации “ – прибавя представителят на Microsoft.

Смит възнамерява да се срещне с юридическите представители на Microsoft, с цел да обсъдят какво възнамерява да направи компанията в отговор на решението на CMA, като най-радикалните разновидности са цялостното овакантяване на Activision от английския пазар или елементарното игнориране на решението на CMA. Теоретично, откакто Activision напусне юрисдикцията на CMA, компанията може да продължи да продава игри в Обединеното кралство посредством дистрибутори.

Microsoft подаде тъжба по отношение на решението на CMA, която следва да се прегледа в края на юли. Предвид мащаба на договорката, Microsoft ще направи всичко допустимо, с цел да приключи сливането.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР