Сделката за на ARM от компанията Nvidia може да не ...

Сделката за на ARM от компанията Nvidia може да не

Nvidia и ARM може да се откажат от сделката, понеже още няма одобрение от Еврокомисията

Сделката за на ARM от компанията Nvidia може да не се състои поради закъснение от страна на Еврокомисията. Поради това ARM обмисля опцията да излезе на борсата посредством първично обществено предложение на акции (IPO).

Проблемът породи поради това, че Nvidia и до момента не е предоставила на Еврокомисията нужните за реализирането на тази договорка документи . Регулаторният орган не е съумял да изучи всички детайлности по отношение на закупуването на ARM и няма по какъв начин да разгласи решението си до 26 юли, когато стартира лятната почивка, която ще продължи до месец септември. От друга страна, даже и в случай че Nvidia още в този момент даде всички нужни документи на Европейската комисия, то тяхното изцяло разглеждане и взимане на решение може да отнеме над шест месеца.

Двете компании имаха намерение да затворят договорката през месец март 2022 година, само че като се има поради това огромно закъснение, едвам ли ще бъде спазен този период. Дотогава Еврокомисията най-вече да утвърди поглъщането на ARM, само че това не е задоволително за привършване на договорката. Пазарните анализатори са на мнение, че също тъй Nvidia се пробва да притисне Европейската комисия, която да даде преждевременно решение. Но това едвам ли ще се случи.

Източник: kaldata.com


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg