Сделката за евентуално сливане на Рено и Фиат-Крайслер трябва да

...
Сделката за евентуално сливане на Рено и Фиат-Крайслер трябва да
Коментари Харесай

Преговори за евентуално сливане на Рено и Фиат-Крайслер

Сделката за вероятно обединение на Рено и Фиат-Крайслер би трябвало да подсигурява опазване на работните места и индустриалните мощности в страната, това заяви Париж. Двете компании са в договаряния пред лицето на задаващите се обилни софтуерни и регулаторни промени в автомобилния отрасъл. Съюзът им може да роди третия по величина автомобилостроител в света.

 © фотография: АРХИВ
Съюзът сред Рено и Фиат-Крайслер на стойност 35 милиарда ще носи по пет милиарда евро икономии годишно. Наблюдатели обаче предизвестяват, че фирмите са изправени пред редица провокации. Те варират от авторитетни акционери, в това число държавните управления на двете страни, до профсъюзи и японския производител Нисан - дълготраен сътрудник на Рено. Рим не изключи да вземе дялове в бъдещата компания с цел да балансира френските акции в Рено, които ще бъдат понижени от 15 на 7,5 %. Париж обаче има условия.
Брюно льо Мер - министър на финансите на Франция: Четири гаранции. Първата е за опазване на работните места и индустриалните обекти. Казах на ръководителя на Рено Жан-Доминик Сенар доста ясно, че това е първата гаранция за започване на договаряния с Фиат.
Париж желае и солидно посланичество в борда на новата компания, също по този начин тя да бъде водач в създаването на акумулатори за електрически коли, а договорката да се реализира в границите на съществуващото партньорство Рено-Нисан. Японската компания разгласи, че е отворена за " градивни договаряния ".

Утре в Япония ще заседава управителният съвет на френско-японския алианс. Според някои източници Рено и Фиат-Крайслер са се съгласили да запазят работни места и индустриални мощности, което открива път към съкращения измежду управителния състав и стесняване потенциала на фабрики.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР