Сделката за ЧЕЗ няма да се превърне в причина за

...
Сделката за ЧЕЗ няма да се превърне в причина за
Коментари Харесай

КЕВР увери: Токът няма да поскъпне след сделката за ЧЕЗ

Сделката за ЧЕЗ няма да се трансформира в причина за повишение на цената на тока.

Това разяснява пред БНР ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов.

„ Сключването на такава договорка, без значение кой е купувачът, по никакъв метод не влия върху цената на електрическата енергия “, изясни Иванов.

По думите му това се дефинира по ясна методика.

„ В случая няма никакъв ценообразуващ детайл, обвързван с прекачване на акции… В ценообразуващите детайли ние по никакъв метод няма да включим нито обслужването на заема на привлечения капитал, нито заплащането на лихвите по него. Това е работа на съответния притежател. Няма никакви учредения и терзания за повишение на цените. Крайно време е тази нервност да бъде прекъсната “, съобщи ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране.

Прехвърляне на акции от ЧЕЗ към „ Инерком “ не може да бъде проверявано от Комисията за енергийно и водно контролиране преди завършването на договорката, сподели още Иванов. Контролът преди подписване на договорката би трябвало да се реализира по параметри, които не са в пълномощията на КЕРВ, добави той.

Според Иванов КЕВР е забъркана в този скандал по две аргументи. Едната е непознаване на закона. Той е безапелационен, че регулаторът си извършва прецизно отговорностите.

„ В последните 3 години към 13 млн. лева са глобите, които КЕРВ е наложила на трите разпределителни сдружения “, безапелационен бе Иванов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР