Сделката за ЧЕЗ е тъмна и задкулисна, от началото до

...
Сделката за ЧЕЗ е тъмна и задкулисна, от началото до
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Внасяме сигнал до гл. прокурор срещу председателя на КЕВР Иван Иванов

Сделката за ЧЕЗ е тъмна и подмолна, от началото до края

„ Внасяме сигнал до Главния прокурор против Иван Иванов – ръководител на КЕВР, на съображение чл.282 от Наказателен кодекс, който гласи, че длъжностно лице, което наруши или не извърши служебните си отговорности, се санкционира с отнемане от независимост до 5 години”.

Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на конференция в централата на партията. Нинова съобщи, че основанието за този сигнал против Иван Иванов е днешното му изявление в Народното събрание, с което той отхвърля да извърши отговорностите на Комисията, вменени в закона с измененията, които се направиха поради случая с ЧЕЗ. „ Тази смяна в закона бе направена, с цел да реализира надзор страната върху покупко-продажби, които заплашват националния интерес. Днес, господин Иванов, пред целия парламент сподели: ние този закон няма да го осъществим, тъй като той е неприятен. Един различен закон- Наказателен кодекс планува за такова поведение- наказание”, безапелационна бе тя.

Корнелия Нинова разгласи, че на следващия ден Българска социалистическа партия внася в Народното събрание предложение за освобождението на Иван Иванов от поста ръководител на КЕВР поради тежко нарушаване на служебните му отговорности. „ Председателят на КЕВР не просто нарушава служебните си отговорности, той отхвърля да ги извърши ", разяснява Нинова. Лидерът на левицата прикани Комисията да се произнесе по договорката с ЧЕЗ и продажбата на сдружението на Гинка Върбакова, без значение какво ще решат.

„ По-интересно е- за какво господин Иванов прави това. Толкова ли е огромна цената на това задкулисие, че го прави?”, попита Корнелия Нинова. Председателят на Българска социалистическа партия съобщи, че Иванов желае да прикрие цялата договорка, Гинка Върбакова, настойниците й, държавното управление, Бойко Борисов и всички, които са навързани в тази договорка. Тя напомни, че договорката е влезнала в Комисия за защита на конкуренцията, а КЕВР отхвърля да я ревизира, макар че законът ги задължава. „ Сделката тихомълком си върви и на 1-ви юли- нови цени.

Питаме- има ли връзка сред тези неща. Ние започнахме тази тематика преди половин година, тъй като става въпрос за над 3 млн. българи, за националната сигурност, за непостижими цени, които хората би трябвало да заплащат ", съобщи още Нинова. Тя посочи, че левицата няма да остави до края тази договорка, тъй като по нея няма никаква изясненост, институции и банки са отказали да дават информация, институции са отказали да извършват закона. " Какво повече да се случи, с цел да разбере народът, че тази договорката за ЧЕЗ е тъмна и подмолна, от началото до края ", попита още ръководителят на Българска социалистическа партия.

Нинова дефинира като цинично изявлението на Иван Иванов, че 200 хиляди подписа не значат нищо за КЕВР. Според нея по този начин той споделя на 200 хиляди българи: няма никакво значение какво желаете вие. " Вероятно доста повече от тях желаят, най-малкото, да има изясненост по тази договорка и тя да бъде спряна, както желаеме ние. Няма да оставим тази тъмна договорка да се случи на гърба на българския народ и българския народен интерес ", заключи Корнелия Нинова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР