Сделката за ЧЕЗ България не буди доверие в обществото и

...
Сделката за ЧЕЗ България не буди доверие в обществото и
Коментари Харесай

Държавата да развали сделката за ЧЕЗ и да защити потребителите


Сделката за ЧЕЗ България не буди доверие в обществото и потребителите. Затова ние от Инициативния комитет за отбрана на потребителите настояваме тя да бъде развалена и да бъде издирван нов стратегически западен вложител или да бъдат дадени гаранции, че няма да бъдат провокирани сривове в системата. Държавата би трябвало да отбрани своя интерес и този на 3 млн. жители, които компанията обслужва. Неяснотата към новия притежател „ Инерком " и Гинка Върбакова ни тормози като консуматори, тъй като не е ясно кой ще получи достъп до персоналните данни на милиони хора. Електроразпределителното сдружение работи с редица колекторски компании. В един миг те могат да се окажат крайните получатели на данните на жителите, които да бъдат измъчвани.

Инициативният комитет за отбрана на потребителите желаеме да бъде открит вложител на ЧЕЗ България с интернационален опит, който да усъвършенства качеството на услугите и сигурността на електрозахранването за потребителите в Западна България. Като снабдител на жизненоважна за стопанската система и бита услуга, новият покупател би трябвало да има съзнанието на компания със сериозен публичен ангажимент и доверие. Потребителите постоянно би трябвало да са във фокуса на работата му. Всяко деяние на ЧЕЗ рефлектира върху удовлетвореността на клиентите и обществото.

Доставката на електрическа енергия е сензитивен въпрос в България и по тази причина промяната на собствеността не трябва да води до нарушавания на правата на жителите. Над 25% от жалбите са против енергоразпределителните сдружения. Сделката за ЧЕЗ би трябвало да бъде осъществена изцяло транспарантно и с ясни гаранции, че няма да сложи потребителите в по-неизгодна позиция.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР