Сделката със САЩ за изтребителите F-16 Block 70 все още

...
Сделката със САЩ за изтребителите F-16 Block 70 все още
Коментари Харесай

Борисов очаква с F-16 България да влезе в други планове на НАТО

Сделката със Съединени американски щати за изтребителите F-16 Block 70 към момента не е контрактувана и България ще се опита да реализира оптимални отстъпки.

" Нищо не е завършило. Пазарим се за оптимално понижаване на цената на самолетите, с цел да имаме най-надеждната авиация. Защото, когато имаш огромен клас изтребители, тогава влизаш и в други проекти на НАТО. Примерно, нашата фрегата всички я знаят в НАТО и където има учения, тя е постоянно там “, разяснява министър председателят пред публицисти.

Очаква се с придобиването на F-16 българската бойна авиация най-сетне да стане съвместима с НАТО и да взе участие допълнително съюзнически учения.

България чака да получи от Съединени американски щати до дни проектодоговор за покупката на 8 машини, като упованията на държавното управление е в него да бъде посочена цена от 2.1 милиарда лв., а в последващите договаряния тя да бъде свалена до 2 милиарда лв..

" Има условия – в случай че желаеме да сме в НАТО, 2% от Брутният вътрешен продукт би трябвало да влиза за въоръжение. Като искаш да членуваш в НАТО, би трябвало да имаш надеждна система за сигурност. Така че купуваме и се пазарим “, добави министър председателят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР