Сделката с лидера в междубанковите услуги Борика АД е от

...
Сделката с лидера в междубанковите услуги Борика АД е от
Коментари Харесай

Тъщата на Спартак Николов купи топимот в центъра на Пловдив

Сделката с водача в междубанковите услуги " Борика " АД е от края на предходната година. Групата към ВиК шефа и брата на някогашния кмет Иван Тотев може да застроява терена от 1790 кв. м на височина до 10 метра, в случай че в Общината или регион " Централен " не разрешат друго.



Фирма " Дякон Иларион " ЕООД, профилирана в придобиването на парцели по схемата с изкупуване на частни или общински дялове и следващо очистване на с​ъдружието, направи следващия си удар. Този път ръководеното от Мария Кичукова сдружение е купило терен от 1790 кв. м в центъра на Пловдив посредством договорка с " Борика " АД - водач на пазара на междубанкови услуги. Кичукова е тъща на шефа на ВиК-Пловдив Спартак Николов, а договорката е от края на предходната година.

В поредност от свои следствия " Марица " осветли връзката на " Дякон Иларион " ЕООД с приятелския кръг към Георги Тотев, брат на някогашния кмет на Пловдив Иван Тотев, и Спартак Николов. Чрез това сдружение са добити и застроени половин дузина апетитни терени в Пловдив.



Според справката в кадастъра, това е един от най-големите парцели, подготвени за застрояване в регион " Централен "

Закупеният от " Борика " АД парцел се намира на ул. " Капитан Георги Мамарчев " 12. С повърхност от 1790 кв. м, той е най-големият, очакван за застрояване, в квартала до Стария град. Справка в кадастъра демонстрира, че все още в региона е позволено застрояване на височина до 10 метра, в случай че в Общината или регион " Централен " не решат друго.

Припомняме, че на 4 март " Дякон Иларион Билд ", още веднъж с шеф Мария Кичукова, купи транспортния бизнес на фамилия Тотеви. Дружеството закупи 76% от дяловете в " СТ Лог " ООД за 228 000 лв.. Продавач бе " Грейстоун Капитал " ЕООД - еднолична благосъстоятелност на Георги Тотев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР