Сделката с ЧЕЗ има два притеснителни момента. Ако държавата е

...
Сделката с ЧЕЗ има два притеснителни момента. Ако държавата е
Коментари Харесай

Марешки: Нинова стои зад друг участник за сделката за ЧЕЗ, агитирала е за фирмата и е оказвала натиск



Сделката с ЧЕЗ има два притеснителни момента. Ако страната е оказвала напън посредством министър Петкова, то редно бе тя да подаде оставка, само че да не се стопира до тук, а да се проверява. Ако се окаже истина това, че главен спонсор на Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на... към профила върви на лов с различен участник за договорката за ЧЕЗ, а тя е агитирала за компанията и е оказвала напън, би трябвало тя също да си подаде оставката. Това сподели водачът на партия Воля и зам.-председател на Народно събрание Веселин Марешки в ефира на БТВ.

„ Аз самият съм взел участие в сходни покупко-продажби. Консултанти ми споделиха, че ЧЕЗ се продава и разгледах документите, само че реших, че няма да се оправя и по тази причина не участвах в договорката. Аз не съм от този отрасъл “, призна аптечният необут. Според Марешки българин може да ръководи по-добре това сдружение, в сравнение с непознат притежател.

„ Корнелия знае, че няма да й се търси отговорност за Техноимпекс и се възползва от това, с цел да насочва в този момент обвинявания. Очаквам всичко към договорката за ЧЕЗ да се покрие “, добави Марешки.

„ Най-неприятното е, че водачът на Българска социалистическа партия се отнесе много жестоко, наричайки новият покупател Гинка от Пазарджик. Не може един политик да се отнася по този начин с българските жители. Това е невъзпитано. Все едно да кажем Корнелийка от Техноимпекс “, възмути се Марешки.

„ В самата договорка не виждам нищо неприятно, в случай че ДАНС потвърди, че има нещо неправилно “, съобщи политикът.

Марешки разкри, че е бил заплашван в Народното събрание, в случай че поддържа оставката на Валери Жаблянов. „ Славчо Велков ме заплаши пред мои сътрудници от парламентарната ми група, че в случай че поддържат оставката на Жаблянов, от Българска социалистическа партия ще изискат оставката ми. Само тъй като ще гласуваме за избран метод. Той прояви няколко пъти пренебрежение в пленарна зала. Заради това, че подкрепяш убийства на хора. Това е неприемливо “, разяснява Марешки. „ Значи за другарчето може, без значение дали е корумпирано, ние ще си го пазим. Ако аз бях се държал по метода, по който Жаблянов, нямаше да ме оставят и минута. Трябва да оценяваме хората по техните дейности “, избухна водачът на Воля.

„ Управлението е устойчиво. Оперативна програма осъзнават, че това е единственото им присъединяване във властта и ще пазят обединението “, уверен е Марешки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР