Сделката на Мъск за Twitter ЛичностиМъск се подигра на Twitter…

...
Сделката на Мъск за Twitter ЛичностиМъск се подигра на Twitter…
Коментари Харесай

Мъск е готов да купи Twitter и да създаде приложение „X“

Сделката на Мъск за Twitter ЛичностиМъск се подигра на Twitter… в TwitterКомпанииTwitter повежда правосъдна борба против милиардера Мъск
Милиардерът Илон Мъск предлага да продължи с първичната си оферта за придобиване на Twitter Inc на стойност 44 милиарда $ и да смъкна компанията от борсата. Това демонстрират документи, призоваващи за преустановяване на правосъдно дело, заведено от обществената мрежа, което можеше да го принуди да заплати, без значение дали желае или не.

Споразумението ще сложи най-богатия човек в света отпред на една от най-влиятелните медийни платформи и ще постави завършек на месеците на правосъдни разногласия, които навредиха на акциите на Twitter и подхраниха репутацията на Мъск като човек с непостоянно държание.

Мъск, който е основен изпълнителен шеф на производителя на електрически коли Tesla, в началото се ангажира да купи обществената мрежа през април, само че скоро по-късно се отхвърли. Късно във вторник той туитна, че закупуването на Twitter ще форсира упоритостта му да сътвори „ приложение за всичко “, наречено X.

Подновената оферта идва преди дълго чаканата среща сред Мъск и Twitter в Канцеларския съд на Делауеър на 17 октомври, на която компанията за обществени медии трябваше да изиска заповед, нареждаща на Мъск да завърши договорката за 44 милиарда $.

Мъск изпрати на Twitter писмо в понеделник, в което сподели, че има намерение да продължи със договорката при първичните условия, в случай че съдията от Делауеър спре производството. Източник на Reuters сподели, че на правосъдното съвещание във вторник сутринта съдията е изискал от двете страни да рапортуват вечерта.

Не е ясно за какво Мъск избра да се откаже от борбата си.

Той беше на път да бъде свален и щяха да излязат доста неуместни обстоятелства “, сподели Ерик Тали, професор в Колумбийския юридически факултет.

Twitter получи писмото на Мъск и има намерение да завърши договорката на първичната цена, сподели представител на компанията пред Reuters. Той не сподели дали е компанията приела предлагането на Мъск.

Милиардерът, един от най-известните консуматори на Twitter, сподели през юли, че може да си тръгне без наказване, защото броят на бот и спам сметките е доста по-висок от оценката на Twitter, които са за по-малко от 5% от потребителите. Ботовете са автоматизирани сметки и тяхното потребление може да докара до надценяване на броя на хората в услугата, което е значимо за рекламните цени и общата стойност на услугата.

Юридическият екип на Twitter на 27 септември сподели, че учени, наети от Мъск, правят оценка броя на подправените сметки в платформата на 5.3 и 11%.

„ Нито един от тези разбори, доколкото можем да кажем, не поддържа отдалечено това, което господин Мъск сподели на Twitter и сподели на света “, съобщи юристът на Twitter Брадли Уилсън пред съда.

Първоначалната договорка беше доста комфортно за продавача съглашение, от което би било доста мъчно да се излезе “, сподели Адам Бадауи, професор по право в Калифорнийския университет в Бъркли. Мъск осъзна, сподели той, „ по всяка възможност това ще докара до принуждаването му да затвори на 54.20 $ на акция. “

Мъск беше относително спокоен в Twitter денем, само че късно във вторник той туитна, че „ Twitter евентуално форсира X с 3 до 5 години “.

Това повтори предложенията, които той направи на чиновниците на Twitter през юни за основаване на „ суперприложение “, или пазар за разнообразни приложения и функционалности, като WeChat, който е известен в Китай. Мъск също сподели, че желае да сътвори функционалност за парични преводи.
Финансиране на договорката
Споразумението сред двете страни би съживило страховете измежду потребителите на Twitter по отношение на проектите на Мъск за платформата. Поддръжниците на Доналд Тръмп се надяват, че Мъск ще задейства още веднъж акаунта на някогашния президент на Съединени американски щати, който беше неразрешен след офанзивата против Капитолия от негови поддръжници на 6 януари 2021 година

Мъск употребява Twitter, с цел да провокира дискусия, в това число в понеделник, когато показа „ кротичък проект “ за украинско-руската война, който бе наказан от президента на Украйна Володимир Зеленски.

Мъск сподели, че предлагането му за договорка зависи от прекъсването на правосъдното произвеждане.

Уреждане на първичната цена също би разрешило на Мъск да финансира договорката без никакви затруднения. Ако Мъск и Twitter бяха предоговорили цената, това механически щеше да разреши на ангажираните поддръжници да се отдръпват.

Мъск към този момент е продал акции на Tesla на стойност 15.4 милиарда $, откакто се съгласи да купи Twitter.

Той е обезпечил и ангажимент за финансиране от банки, в това число Morgan Stanley, Bank of America Corp, Mitsubishi UFJ Financial Group Inc и Barclays Plc, за даване на маржин заем от 12.5 милиарда $ в поддръжка на придобиването на Twitter.

Банките, които се съгласиха да финансират придобиването, евентуално ще изгубят стотици милиони долари от договорката, защото ще се борят да привлекат вложители, които да купят дълга, поради спада на пазарите след подписването на договорката.

Въпреки това, банките се съгласиха да обезпечат финансирането, без значение дали могат да продадат, съгласно регулаторните документи.

Тъй като Twitter към този момент получи поддръжката на акционерите за договорката, тя може да завърши бързо през идващите седмици, в случай че двете страни се спогодят с първичните условия.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР