Сделката на Capital One за 35,3 милиарда долара за закупуване

...
Сделката на Capital One за 35,3 милиарда долара за закупуване
Коментари Харесай

Сливането на Capital One с Discover може да окаже по-голям натиск върху потребителите на кредитни карти, предупреждават експерти

Сделката на Capital One за 35,3 милиарда $ за закупуване на Discover е надалеч от довеждане докрай.

Но бранителите на потребителите и някои законодатели към този момент повдигат въпроси за това по какъв начин препоръчаното обединение може да засегне потребителите на кредитни карти - доста от които към този момент са подложени на напън от високи лихвени проценти и рекордни задължения.

Сен. Елизабет Уорън, D-Mass., дълготраен последовател на по-строги финансови регулации, прикани федералните чиновници да блокират договорката.

„ Сливането на @CapitalOne и @Discover заплашва нашата финансова непоклатимост, понижава конкуренцията и би нараснало таксите и кредитните разноски за американските фамилии, ” Уорън, който е и ръководител на банковата подкомисия по икономическа политика на Сената, разгласява на X. 

Индустриални групи и специалисти предизвестиха против свиващ се пазар на кредитни карти, доминиран от шепа огромни играчи, за които съгласно тях е по-вероятно да притис...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР