Сделка по всяка вероятност ще има, но все още не

...
Сделка по всяка вероятност ще има, но все още не
Коментари Харесай

Цветозар Томов: Сделка със Смартматик за машините по всяка вероятност ще има

" Сделка по всяка възможност ще има, само че към момента не е финализирана. Най-вероятно до края на седмицата всичко ще бъде изяснено. " Това сподели пред БНР Цветозар Томов, заместник-председател и представител на Централната изборна комисия, за извършената през вчерашния ден вечерта среща сред комисията и производителя на машини за гласоподаване " Смартматик ".

В началото на юни компанията " Сиела Норма " отхвърли да обезпечи поисканите от ЦИК в допълнение 1500 машини, тъй като не беше съгласна с цената от 6.5 млн. лева за поръчката, изиска 14-15 млн. лева Тогава ЦИК приключи договарянията с нея и стартира договаряния непосредствено с производителя на машини за гласоподаване " Смартматик ". Вчера стана известно, че в Нидерландия са създадени 672 машини, до сряда в Тайван могат да бъдат създадени още 800 и в четвъртък да бъдат изпратени към България.

ЦИК в настоящия ѝ състав няма желание да харчи безсистемно пари на данъкоплатците, посочи Томов. " Ще търсим оптимално преференциални за страната и за ЦИК финансови условия при реализацията на тази договорка ", разяснява той за договарянията със " Смартматик ".

Относно контракта, който ЦИК ще предложи на " Сиела Норма " за логистиката и софтуерното обезпечаване на 9600 машини, купени от компанията, за идните избори, Томов уточни, че " без сключването на подобен контракт, колкото и машини имаме, няма да можем да ги използваме ". Преговорите не престават към превоза, логистиката на машините и процедурата за актуализирането на софтуера за всеки идващ избор, разясни Цветозар Томов. По думите му задачата е до президентските избори наесен ЦИК да е независима и да не зависи от никого за актуализирането на софтуера за последващи избори.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР