„Сделка по всяка вероятност ще има, но все още не

...
„Сделка по всяка вероятност ще има, но все още не
Коментари Харесай

Цветозар Томов, ЦИК: Сделка за машините вероятно ще има

„ Сделка по всяка възможност ще има, само че към момента не е финализирана. Най-вероятно до края на седмицата всичко ще бъде изяснено. “ Това сподели пред Цветозар Томов, заместник-председател и представител на ЦИК, за извършената през вчерашния ден вечерта среща сред Централната изборна комисия и производителя на машини за гласоподаване „ Смартматик “.

Относно контракта, който ЦИК ще предложи на „ Сиела Норма “ за логистиката и софтуерното обезпечаване на машините на идните избори, Томов уточни, че „ без сключването на подобен контракт, колкото и машини имаме, няма да можем да ги използваме “.

От Холандия и Тайван могат да бъдат обезпечени над 1500 машини, увери той. Машините от Холандия ще бъдат доставени посредством сухоземен превоз. Това ще се случи и с машините, които ще потеглят към секциите в чужбина, като се изключи тези зад Океана.

Преговорите не престават към превоза, логистиката на машините и процедурата за актуализирането на софтуера за всеки идващ избор, разясни Цветозар Томов.

По думите му задачата е до президентските избори наесен ЦИК да е независима и да не зависи от никого за актуализирането на софтуера за последващи избори.

ЦИК в настоящия ѝ състав няма желание да харчи безсистемно пари на данъкоплатците, посочи Цветозар Томов.

„ Ще търсим оптимално преференциални за страната и за ЦИК финансови условия при реализацията на тази договорка “, разяснява той за договарянията със „ Смартматик “.

Томов счита, че е вероятен ценови компромис и ще се откри оптимално финансово решение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР