Scout може да стане незаменим помощник на хората с влошено

...
Scout може да стане незаменим помощник на хората с влошено
Коментари Харесай

Mozilla разработва браузър с гласово управление

Scout може да стане незаместим асистент на хората с влошено зрение

Гласовото ръководство към този момент не е единствено технология от научната фантастика

Браузър, ръководен с глас, е новият упорит план на Mozilla, разработчик на известния Firefox. Наречен Scout, браузърът ще разреши на потребителите да работят с гласови команди вместо с клавиатура и мишка, заяви Engadget.

Медиите научиха за Scout от ревюто „ All Hands Meeting 2018 ” в Сан Франциско. Според представители на Mozilla, браузърът дава на потребителите нов метод да изследват интернет и да получават достъп до наличие благодарение на глас.

Преди години на гласовото ръководство се гледаше като на технология от научно-фантастичните филми. Сега обаче това е нормална функционалност за насрочване на среши, диктуване на известия или търсене на ТВ сериали.
още по тематиката
Новите технологии за изкуствен интелект разрешават на компютрите по-добре да схващат потребителите и да поддържат връзка с тях благодарение на глас. Услуги като Alexa от Amazon, Гугъл Assistant или Siri от Apple приказват на потребителите с гласа на човек.

От новия браузър на Mozilla се чака да стане незаместим асистент на хората с влошено зрение. В момента планът Scout се намира на ранен стадий на разработка и към момента липсва подробна информация за браузъра.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР