Scienex, стартираща компания от Воронеж, публикува първите изображения на руски

...
Scienex, стартираща компания от Воронеж, публикува първите изображения на руски
Коментари Харесай

Ето я руската летяща кола - без крила и перки СНИМКИ

Scienex, започваща компания от Воронеж, разгласява първите изображения на съветски летящ автомобил, наименуван Flyter, който се възнамерява да се употребява като въздушно такси.

Устройството наподобява извънредно заради обстоятелството, че няма крила и витла - това, съгласно създателите на плана, е главното преимущество на дизайна на Flyter пред други аеромобили, наподобяващи огромни квадрокоптери или дребни самолети.

Scienex работи по плана Flyter към този момент две години. Стартъпът си слага за задача да сътвори летящ автомобил, който без проблем да се впише и в градската среда, тъй че да може да се употребява като такси. За да създадат това, на създателите на плана им се постанова да решат няколко казуса с дизайна едновременно.



Първо, транспортното средство би трябвало да е задоволително плътно, с цел да не попречва придвижването в градска среда и да може да кацне на неподготвена повърхнина, да вземем за пример на елементарен паркинг. На второ място, колата не би трябвало да има огромни отворени винтове, защото това е рисково за хората около транспортното средство.



И на трето място, летящият автомобил би трябвало да бъде свободен от аеродинамичните дефекти на така наречен мултикоптери. „ Ако отвореното витло се окаже перпендикулярно на равнината напразно, то то се държи като платно, а ветровете в мегаполисите са непрекъснато събитие “, изяснява Евгений Тирнов, създател на Scienex. „ По този метод мощните пориви напразно могат просто да„ издухат “ летящата кола.

Flyter има размерите на едно място за паркиране, почти пет на два метра. Той има опростена форма, която обезпечава високи аеродинамични характерности. Благодарение на този дизайн аеромобилът ще може да лети с оптималната скорост над 100 километра в час и да измине разстояние от над 100 километра без презареждане.



Серийният Flyter ще се разграничава малко от концепцията, която виждате на фотосите. Формата обаче ще остане същата. Въздушната кола ще бъде безвредна, компактна и маневрена. Според предварителните оценки Flyter ще коства 200 хиляди щатски $. Възможно е на серийния вид да се появят и колела, с цел да може транспортното средство да се движи и по земята.



Scienex уклончиво дава отговор на естествения въпрос за това по какъв начин Flyter се издига във въздуха без крила и витла. Летящата кола "има редица съществени преимущества и ноу-хау ", само че към този момент стартъпът "не желае да разкрива всички карти на съперниците ". Повече детайлности за създаването ще са налични до лятото на 2021 година, когато Scienex ще е подготвен за полетни проби на прототипа в цялостен размер.

Според Тирнов бъдещето, в което въздушните таксиметрови услуги ще работят дейно в градовете, не е толкоз далечно. „ Най-вероятно това ще се случи още през това десетилетие, а може би даже и през този петгодишен интервал “, споделя създателят на Scienex. "Зависи от доста фактори, в това число и от това, по кое време ще се появи видът аероплан, който в действителност е подобаващ за градските условия. "



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР