Счупени са стъклопакетите на входните врати на учебната сграда. С

...
Счупени са стъклопакетите на входните врати на учебната сграда. С
Коментари Харесай

В Момента: Ураган Попиля България! Спешна Евакуация На Гимназия!

Счупени са стъклопакетите на входните порти на образователната постройка. С цел да се подсигурява сигурността на децата, поради заплаха от строшаване на прозорци, образователните занятия са прекъснати през днешния ден, заяви Рангел Райчев от Регионалното ръководство на образованието в Пловдив пред Българска телеграфна агенция.

В региона духа мощен вятър с пориви до 90 км/ч. Паднали са част от пилоните, които държат флагове в града. Вятърът е преместил и част от контейнерите за боклук.

Вятърът строши прозорец и витрина на магазин в центъра на Карлово. Според притежателя вредата е най-малко 1000 лв.. По улиците в града има паднали пътни знаци и пътни табели, има обърнати контейнери за боклук. Северната част на Карлово от сутринта е без ток. Според жителите от регионите към някогашната фабрика " Карловска корпина " и в кварталите в полите на Балкана от сутринта няма електричество, хората допускат, че повода е скъсани от бурята проводници. Без ток за няколко часа бяха Розино и Христо Даново.

Още тази заран от администрацията на община Карлово предизвестиха за мощен вятър със скорост към 90 км в час. От Кризисния щаб, ръководен от кмета на община Емил Кабаиванов, поучават жителите са бъдат внимателни при придвижването си по улиците и да не се движат покрай постройките, заради заплаха от падащи предмети. От щаба поучават жителите да приберат от терасите и балконите предмети, които може да паднат и наранят някого, а собственците на строителните компании да укрепят скелетата.

Силен вятър духа и на територията на Пловдив. Сигнали за паднали на пътя клони постъпват от сутринта в Областното пътно ръководство (ОПУ), заяви дежурният в ОПУ. Водачите би трябвало да бъдат деликатни и да карат с нараснало внимание и съобразена скорост.

Силният вятър е нанесъл вреди и в Смолян. Заради разкъсан въздушен електропровод Средното учебно заведение " Отец Паисий " в града е без ток и е неучебен ден за учениците на засегнатото учебно заведение.

Националният институт по метеорология и хидрология разгласи за през днешния ден жълт код за цялата страна поради мощен вятър, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология. Предупредителният код е поради мощния и краткотрайно плевел север-северозападен вятър, който е с пориви до 20-24 метра в секунда.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР