Счупена и изтръгната е плочата на удавилите се български туристи

...
Счупена и изтръгната е плочата на удавилите се български туристи
Коментари Харесай

Поредна гавра: Македонци строшиха паметника на жертвите от кораба „Илинден”

Счупена и изтръгната е плочата на удавилите се български туристи в Охридското езеро - 5 септември 2009 година Това е нечовешка, сатанинска ненавист към България и българите.

Такава ненавист се нуждае от дълго и дейно лекуване, а не от отстъпки и отстъпчивост.

Това написа яростно общественикът и публицист Александър Урумов. Той е публликувал скрийншот от профила на мъж от Северна Македония, който на македонски е написал под фотография с счупения монумент на починалите туристи: „ Това ли е пътят към Европа? И тези ли бяха фашисти?”.

Позорното действие е осъществено в подтекста на това, че България „ затвори” вратите за пътя на Северна Македояни към Европейския съюз, с което разгневи голяма част от псевдо-националистическото съсловие в западната ни съседка, написа "Флагман ".

Така обаче надали „ македонския въпрос” ще бъде взет по-насериозно. Напротив – по-вероятно е гаврата с паметника в допълнение да усложни освен вътрешнополитическа обстановка в Северна Македония, само че тази с обтегнатите връзки сред София и Скопие.

Припомняме, че нещастието с кораба „ Илинден “, пренасящ 57 български туристи от Охрид за Свети Наум, се случи на 5 септември 2009 година, когато към 10:30 ч. плавателният се прекатурна и потъна на към 250 метра от брега на Охридското езеро.

От жертвите на злополуката, осем бяха поданици на община Антон, четирима бяха от община Пирдоп и по един от общините Златица, Мирково и Рибарица.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР