Считано от версия 90, в адресния ред на по подразбиране

...
Считано от версия 90, в адресния ред на по подразбиране
Коментари Харесай

В Chrome 90 по подразбиране започва да се използва префикса https://

Считано от версия 90, в адресния ред на по дифолт ще се употребява префикса https:// , с помощта на което ще се увеличи осведомителната сигурност и даже скоростта на зареждането на уеб страниците, употребяващи HTTPS протокола. Информацията бе в формалния блог на интернет колоса.

Потребителите на Chrome, които сърфират в интернет, постоянно ръчно вкарват URL-а и извънредно рядко прибавя префикса http:// или https://. В този случай досегашните версии на Chrome по дифолт избираха префикса http://, в случай че това е първото посещаване на потребителя на даден уеб уебсайт. Причината за това е, че до момента в по-голямата част от интернет пространството HTTPS протокола не се поддържаше. Но в този момент Chromium автоматизирано ще стартира да вмъква префикса https://, с цел да може по опция да бъде употребен по-съвършения и безвреден протокол, който пази потребителите посредством криптиране на трафика.

За уеб страниците, които към момента не поддържат, Chrome автоматизирано ще размени URL префикса от https:// на http:// при втория опит за навестяване на този уеб уебсайт, в случай че първият опит се е оказал несполучлив.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР