Считано от утре (10 юли) не се разрешават посещенията на

...
Считано от утре (10 юли) не се разрешават посещенията на
Коментари Харесай

От утре не се разрешават посещенията на дискотеки и нощни клубове на закрито

Считано от на следващия ден (10 юли) не се позволяват визитите на закрито в нощни заведения, пианобарове, нощни питейни заведения, нощни клубове и други сходни нощни заведения за развлечения. Посещенията в тези обекти навън се позволяват при претовареност до 50% от общия потенциал на заведенията и при съблюдаване на въведените противоепидемични ограничения.
Това се показва в издадената през днешния ден Заповед № РД-01-393/09.07.2020 година на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев.
На съображение същата заповед не се позволяват групови празненства с наличие над 30 души навън и на закрито (в това число сватби, балове, кръщенета и др.). 
Здравният министър разпорежда още всички групови и самостоятелни спортни мероприятия с подготвителен и спортен темперамент, за всички възрастови групи, навън и на закрито, да се организират без аудитория.
В заповедта е написано още, че министрите и държавните органи, според функционалната си подготвеност, е належащо да подхващат незабавни контролни ограничения на територията на цялата страна, като напъните да бъдат ориентирани към наложително използване и съблюдаване на противоепидемичните ограничения.
Всички прояви и събития следва да се провеждат при засилен прелиминарен и настоящ надзор. Областните щабове, кметствата и регионалните администрации основават нужната организация за надзор по съблюдаване на въведените ограничения на територията на страната, като могат да вкарват и спомагателни такива при отчитане на спецификата и данните за разпространяването на COVID-19 в съответните обитаеми места.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР