Считано от неделя, 28 ноември, българските граждани, лицата със статут ...

Считано от неделя, 28 ноември, българските граждани, лицата със статут

Нова заповед: 10-дневна карантина за българите, пристигащи от 7 държави в Южна Африка

Считано от неделя, 28 ноември, българските жители, лицата със статут на непрекъснато, дълготрайно или дълготрайно престояване у нас и членовете на техните фамилии, които се завръщат от Република Мозамбик, Република Ботсвана, Република Южна Африка, Лесото, Есватини, Република Намибия и Република Зимбабве, ще бъдат поставяни под наложителна 10-дневна карантина. При влизане в страната те подлежат и на наложително проучване с антигенен тест. Това планува Стойчо Кацаров, издадена през днешния ден.

Лицата би трябвало да дават по е-поща на районната здравна ревизия, която ги е сложила под, документ с резултат от извършено от 10-тия до 12-тия ден от влизането на територията на страната PCR проучване, без значение от резултата.
Европа всеобщо се затваря за ЮАР, до момента в който Кацаров мисли, че е рано
Европейските страни всеобщо започнаха да затварят границите си за Южна Африка поради записания там по-опасен вид на COVID-19....

в Република Южна Африка и учени показват паника от бързото му разпространение измежду младежи. В Белгия към този момент беше доказано, че там е засечен първият случай на притежател на новата вариация на вируса.

От 1 декември, сряда, жителите, идващи от алена зона, които не показват годен числен Коронавирус документ на Европейски Съюз за имунизация, за преболедуване, за проучване с PCR тест, или подобен на тях документ, се слагат под 10-дневна карантина, която не може да бъде анулирана, планува още заповедта.

Лицата, идващи от зелена или оранжева зона, които не показват един от посочените в заповедта документи, също се слагат под 10-дневна карантина. Карантината може да бъде анулирана, в случай че лицето си направи PCR или антигенен тест, само че не по-рано от 72 часа от идването си в страната. В случай на негативен резултат от извършеното проучване, карантината се смята за прекратена от деня, идващ регистрирането на резултата в Националната осведомителна система за битка с COVID-19.

Още:
Заради нов вид на ковид: Англия спря полетите до ЮАР и още 5 африкански страни
Обединеното кралство краткотрайно анулира полетите до Южна Африка, Ботсвана и четири други африкански страни от 12:00 часа по Гринуич на 26...

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg