Считано от неделя, 28 ноември, българските граждани, лицата със статут

...
Считано от неделя, 28 ноември, българските граждани, лицата със статут
Коментари Харесай

Нови правила за влизане в България от държави в Южна Африка


Считано от неделя, 28 ноември, българските жители, лицата със статут на непрекъснато, дълготрайно или дълготрайно престояване у нас и членовете на техните фамилии, които се завръщат от Република Мозамбик, Република Боствана, Република Южна Африка, Лесото, Есватини, Република Намибия и Република Зимбабве, ще бъдат поставяни под наложителна 10-дневна карантина. При влизане в страната те подлежат и на наложително проучване с антигенен тест. Лицата би трябвало да дават по е-поща на районната здравна ревизия, която ги е сложила под карантина, документ с резултат от извършено от 10-тия до 12-тия ден от влизането на територията на страната PCR проучване, без значение от резултата.

От 1 декември, сряда, жителите, идващи от алена зона, които не показват годен дигитален Коронавирус документ на Европейски Съюз за имунизация, за преболедуване, за проучване с PCR тест, или подобен на тях документ, се слагат под 10-дневна карантина, която не може да бъде анулирана.

Лицата, идващи от зелена или оранжева зона, които не показват един от посочените в заповедта документи, също се слагат под 10-дневна карантина. Карантината може да бъде анулирана, в случай че лицето си направи PCR или антигенен тест, само че не по-рано от 72 часа от идването си в страната. В случай на негативен резултат от извършеното проучване, карантината се смята за прекратена от деня, идващ регистрирането на резултата в Националната осведомителна система за битка с COVID-19.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР