Считано от днес пътните полицаи са инструктирани, ако констатират тежко

...
Считано от днес пътните полицаи са инструктирани, ако констатират тежко
Коментари Харесай

От днес тежките нарушители на пътя ще се водят незабавно в районното управление

Считано от през днешния ден пътните служители на реда са инструктирани, в случай че установяват тежко нарушаване незабавно да изведат лидера от придвижването и да го заведат в най-близкото районно ръководство на Министерство на вътрешните работи. Това разгласи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов след работна среща с министър-председателя през днешния ден поради тежките произшествия в Ловешка област в последните два дни, които лишиха общо 11 живота.

" В името на човешкия живот, ще предприемем още по-рестриктивни ограничения към нарушителите на закона за придвижване по пътищата, тъй като анализът от тези пътно-транспортни нарушавания сподели, че те са се случили само и единствено от жестоко неуважение на Закона за придвижване по пътищата от водачите ", разяснява Маринов за случаите

" В тази връзка съм разпоредил и от през днешния ден ще се извършва при установено тежко нарушаване на закона за придвижване по пътищата водачите да се извеждат от автомобилния поток и наказванията да се постановат в най-близкото ръководство на Министерство на вътрешните работи, което в извъннаселени места може да не е толкоз близко. Затова апелът ми е, в случай че желаете да стигнете в точния момент, не нарушавайте правилника. В противоположен случай ще бъде належащо да посетите районното ръководство, което е в този сектор ", съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

След работната група при премиера през днешния ден кабинетът разгласи поредност от ограничения, които има намерение да предприеме за попречване на пътни катастрофи. Вътрешният министър Валентин Радев даде обещание, че ще бъдат направени наставления за всички рискови сектори по пътищата в страната и ще се създадат усъвършенствания или даже отклонения, където е належащо. Министърът на районното развиване Николай Нанков съобщи, че ще се ускори работата по автомагистрала " Хемус ", а министърът на транспрота Ивайло Московски планува няколко нормативни промени в близко бъдеще, които ще задължат публичните превозвачи да се оборудват с камери и колани на всички седалки и др.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР