Считано от днес, 7 юни 2021 г., българските граждани ще

...
Считано от днес, 7 юни 2021 г., българските граждани ще
Коментари Харесай

Как ще влизат българите в Испания?

Считано от през днешния ден, 7 юни 2021 година, българските жители ще бъдат допускани при влизане в Испания, в случай че показват един от следните документи - за имунизация, за негативен ПСР или бърз тест антигенен тест, документ за преболедуване на COVID-19 или Цифров документ на Европейски Съюз.

По информация на посолството ни в Мадрид, новите условия са в действие за всички жители над 6-годишна възраст, които влизат на територията на Испания от рискови страни, в това число от България.

Документът за приключена имунизационна скица против COVID-19 е належащо да удостоверява, че са минали 14 дни от слагането на последната доза . За приключена имунизационна скица се приема слагането на подобаващ брой дози ваксини против COVID-19 на производители, публично приети от Европейски Съюз.

PCR пробата е належащо да бъде изработен до 48 часа преди влизане с страната , а документът за преболедуване на COVID-19 би трябвало да е публикуван от здравно заведение и да е с годност от 11-ия ден след изработен позитивен PCR тест до 180-ия ден.

Цифровият документ на Европейски Съюз за COVID-19 е нужно да удостоверява едно от четирите посочени условия – преболедуване на ковид, осъществена имунизация, PCR тест или бърз антигенен тест.

Документите може да се показват на испанските управляващи с изключение на на испански или британски език, също и на френски или немски. Ако не са издадени на някой от четирите езика, следва да бъде показан превод на испански език, изработен от формален орган (заклет преводач).

Продължава осъществяването на хигиеничен надзор на всички пасажери, влизащи в Испания от чужбина – надзор на температурата и образен надзор на общото положение.

Остава наложително и попълването на Формуляра за хигиеничен надзор, оповестен на уеб страницата на Министерство на здравеопазването на Испания на следния линк: и приемането на QR код след попълването му.

Децата на възраст под 6 години не е належащо да показват диагностични проби, с цел да влязат в Испания. Въпреки това за тях също следва да се попълня Формуляра за хигиеничен надзор.

При потребност от подпомагане, българските жители могат да се свържат с:

- Посолството на Република България в Мадрид на тел: +34 91 345 5761 и на дежурен телефон в извънработно време: +34 678 013 846.

- Генералното консулство на Република България във Валенсия на следния телефонен номер: +34 963 690 921, както и на телефона за незабавни случаи: +34 630 168 018.

- Генералното консулство на Република България в Барселона на 24 часов тел.: +34 619-217-097
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР