Считано от днес, 4 декември 2021 г., при пристигане на ...

Считано от днес, 4 декември 2021 г., при пристигане на

Влизането в Швейцария само с PCR за всички над 16 години, без значение дали са ваксинирани

Считано от през днешния ден, 4 декември 2021 година, при идване на територията на Конфедерация Швейцария жителите би трябвало да показват PCR тест, изработен до 72 ч. преди влизане в страната., оповестиха от Министерство на външните работи.

По информация на посолството ни в Берн новото предписание важи за всички жители, навършили 16-годишна възраст, без значение дали са имунизирани или преболедували COVID-19. Между 4-ия и 7-ия ден от влизането в Швейцария е нужно да бъде изработен още един тест - PCR или бърз антигенен тест, чиито резултат да бъде докладван на съответните локални управляващи.

Сред изключенията от условието са директно преминаващите, които употребяват швейцарско летище и не го напущат, както и жителите, които могат да показват документ от доктор, че незабавно би трябвало да бъдат превозени до Швейцария по медицински аргументи, или документ, че по медицински аргументи не може да им бъде изработен тест за ковид.

За пасажерите, идващи в Швейцария от страни с разпространяване на вид на вируса SARS-CoV-2, пораждащ безпокойствие съгласно стандартите на Световната здравна организация (България не попада в тази категория), задължението за показване на отрицателен PCR тест се ползва за всички навършили 6-годишна възраст.

Остава в действие условието за попълване на регистрационна форма преди пътуването до страната, оповестена

Източник: trafficnews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg