Считано от днес, 4 декември 2021 г., при пристигане на

...
Считано от днес, 4 декември 2021 г., при пристигане на
Коментари Харесай

Швейцария въведе задължително изискване за PCR тест при влизане в страната

Считано от през днешния ден, 4 декември 2021 година, при идване на територията на Конфедерация Швейцария жителите би трябвало да показват PCR тест, изработен до 72 ч. преди влизане в страната. Това оповестяват от Министерство на външните работи.

По информация на посолството ни в Берн новото предписание важи за всички жители, навършили 16-годишна възраст, без значение дали са имунизирани или преболедували COVID-19. Между 4-ия и 7-ия ден от влизането в Швейцария е нужно да бъде изработен още един тест - PCR или бърз антигенен тест, чиито резултат да бъде докладван на съответните локални управляващи.

Сред изключенията от условието са директно преминаващите, които употребяват швейцарско летище и не го напущат, както и жителите, които могат да показват документ от доктор, че незабавно би трябвало да бъдат превозени до Швейцария по медицински аргументи, или документ, че по медицински аргументи не може да им бъде изработен тест за ковид.

За пасажерите, идващи в Швейцария от страни с разпространяване на вид на вируса SARS-CoV-2, пораждащ безпокойствие съгласно стандартите на Световната здравна организация (България не попада в тази категория), задължението за показване на отрицателен PCR тест се ползва за всички навършили 6-годишна възраст.

Остава в действие условието за попълване на регистрационна форма преди пътуването до страната, оповестена на https://swissplf.admin.ch. Формулярът може да бъде показан и на книжен притежател. От това условие са освободени професионалните превозвачи на пасажери и артикули, директно преминаващите, както и пограничните служащи.

Допълнителна информация по отношение на ограничаващите ограничения при пътешестване до Конфедерация Швейцария в изискванията на пандемията от COVID-19 може да бъде открита на уеб страницата на Федералната работа по публично здраве -

При потребност от подпомагане българските жители могат да се обръщат към посолството ни в Берн на следните телефонни номера: +41 31 351 14 55; +41 31 351 78 06, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +41 798243822. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: ;.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР