Считано от 21.00 ч. в събота България е включена в

...
Считано от 21.00 ч. в събота България е включена в
Коментари Харесай

Румъния ще изисква отрицателен PCR тест за влизащите от България

Считано от 21.00 ч. в събота България е включена в листата с страни от по този начин наречената " жълта зона “ за пътуващите, от които се постановат ограничаващи ограничения при влизане в Румъния, оповестиха от нашето посолство в Букурещ.

Лицата, идващи от България, които показват негативен PCR тест за коронавирус, изработен до 72 часа преди качване в транспортното средство (за пътуващите с публичен транспорт) или влизането в Румъния (за пътуващите със личен транспорт) , подлежат на домашна карантина от 10 дни. Ако престоят е до три дни и са показали негативен PCR тест за коронавирус, изработен до 72 часа преди влизането в Румъния, карантина не се постанова.

Лицата, идващи от България, които при влизане в Румъния не показват подобен тест, подлежат на домашна карантина от 14 дни.

Отрицателният резултат от PCR теста може да бъде показан под формата на документ (на български и на британски език), на книжен или електронен притежател, като би трябвало да е публикуван от оторизирана лаборатория и да съдържа идентификационните данни на тествания.

Не се изисква тест за деца на възраст до три години в това число, както и за имунизирани (и с втората доза) и преболедували COVID-19 през последните 90 дни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР