Считано от 20 декември 2021 г., пътуващите за Австрия трябва

...
Считано от 20 декември 2021 г., пътуващите за Австрия трябва
Коментари Харесай

От понеделник Австрия пуска само с трета доза или с две плюс PCR тест |

Считано от 20 декември 2021 година, пътуващите за Австрия би трябвало да показват както документ, че са имунизирани или преболедували ковид, по този начин и отрицателен резултат от PCR тест или трета доза ваксина, оповестяват от Министерството на външните работи.

Като част от така наречен предписание 2G, документът за имунизация не би трябвало да е по-стар от 270 дни, а документът за преболедуване не би трябвало да бъде по-стар от 180 дни.

Освен един от двата документа, жителите, идващи в Австрия, би трябвало да показват и отрицателен резултат от PCR тест, не по-стар от 72 часа или да са си сложили бустерна доза ваксина.

Когато жителите, отговарящи на правилото 2G, не показват резултат от тест или надлежно нямат сложена бустерна доза, те ще бъдат сложени под карантина, от която могат да се освободят след PCR тест.

Също по този начин пътуващите би трябвало авансово да се записват на следната страница:.

Гражданите, които не са ваксинирани и не са преболедували в посочените периоди, ще бъдат сложени в незабавна 10-дневна карантина. Тя може да бъде прекъсната на 5-ия ден след PCR тест. В този случай регистрацията на също e наложителна.

Новите условия не важат за деца под 12-годишна възраст, с изключение на ако съпътстващият ги не е сложено под карантина.

Подробности за ограниченията при влизане в Австрия са оповестени на Министерство на външните работи Ситуационен център:.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството на Република България във Виена в работно време на следния телефонен номер: +43 1 505 31 13, и в извънработно време на дежурен телефонен номер: +43 1 505 64 44, или на имейл адресите: [email protected], [email protected].
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР