Считано от 1 октомври 2021 г. българските граждани могат да

...
Считано от 1 октомври 2021 г. българските граждани могат да
Коментари Харесай

Българите ще влизат във Великобритания само с международен паспорт

Считано от 1 октомври 2021 година българските жители могат да влизат във Англия единствено с интернационален паспорт, като той би трябвало да е с годност за целия интервал на планувания престой. Гражданите, които не показват подобен документ, няма да бъдат допускани в страната. Това оповестяват от Министерството на външните работи (МВнР).

Новите правила, свързани с отдръпването на Англия от Европейския съюз , важат за жителите на Европейски Съюз, Европейското икономическо пространство и Швейцария.

 
Изключение ще бъде правено само за получилите статут на уседналост или краткотраен статут на уседналост във Англия. Те ще имат право да влизат на територията на страната с персонална карта най-рано до края на 2025 година Националните персонални карти ще могат да се употребяват от тези категории жители и след 31 декември 2025 година, в случай че картите дават отговор на стандартите за сигурност, избрани от Международната организация за гражданска авиация.

 
Допълнителна информация, в това число митнически разпореждания (като режим на внасяне на валута, цигари и алкохол),  застраховки и ръководство на МПС, импорт и експорт на растения, пътешестване с домашни любимци, опазване на здравето и друга значима информация за пътуващите за Англия , може да получите на адрес:
 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР