Считано от 1 август Мариана Геренова пое поста на Комплексен

...
Считано от 1 август Мариана Геренова пое поста на Комплексен
Коментари Харесай

Мариана Геренова е новият Комплексен ръководител на производствените активи на AES в България

Считано от 1 август Мариана Геренова пое поста на Комплексен Ръководител за всички индустриални активи на AES България. Тя ще дава отговор за оперативната активност на Топлоелектрическа централа AES Гълъбово, оборудването за депониране на боклуци и вятърния парк “Свети Никола “.

Мариана Геренова има 30-годишен опит в енергийния бранш, 15 от които в AES. Тя е един от първите чиновници, присъединили се в плана AES Гълъбово през 2007 година Геренова има магистърска степен по „ Топлоенергетика и нуклеарна енергетика “ от Техническия университет в София. Тя има и спомагателни квалификации в Бранденбургския софтуерен университет, Корейската електроенергийна корпорация и Корейската организация за интернационално съдействие, и Darden School of Business, Университет на Вирджиния.

През 2008 година Мариана Геренова оглавява отдел „ Въглищно и варовиково стопанство “ на Топлоелектрическа централа AES Гълъбово, а от февруари 2012 година до януари 2020 година дава отговор за отдел “Инженеринг “. От началото на 2020 година Геренова поема управителната позиция на управител " Оптимизация и ръководство на активи “ за Евразия на AES.

„ За мен е голяма чест и отговорност да давам отговор за работата на най-модерната въглищна централа и най-големия вятърен парк в страната. За България въглищната енергетика има значимо значение, защото производството на електрическа енергия от въглища съставлява над 40% от общия микс. Комплексът „ Марица Изток “ е извънредно значим, тъй като подсигурява сигурността на енергийните доставки и има основна роля за гарантиране на стабилността и енергийната самостоятелност на страната. Горди сме и с нашия вятърен парк „ Свети Никола “, който подкрепя осъществяването на уговорките на страната ни пред Европейски Съюз за дял на ВЕИ в общия енергиен микс. Той е и в основата на Интегрираната система за ранно предизвестие за отбрана на птиците в региона на Каварна, която дава отговор на европейските условия за запазване на дивите птици “, разяснява Мариана Геренова.

Геренова поема поста от Тодор Бележков, който отдаде 15 години от професионалния си живот на Топлоелектрическа централа AES Гълъбово. „ От името на AES и персонално от мое име искам доста триумф на Мариана Геренова на новата й позиция и бих желал да изкажа своята признателност на Тодор за професионалната сила и отдаденост. Под управлението на Тодор Топлоелектрическа централа AES Гълъбово означи извънредно високи индустриални резултати и продължи през годините да способства за сигурността на енергийните доставки в България, стабилността на мрежата и енергийната самостоятелност “, съобщи президентът на AES България Оливие Маркет.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР