Считаният за мозък на бандата на "Килърите" Георги Вълев съди

...
Считаният за мозък на бандата на "Килърите" Георги Вълев съди
Коментари Харесай

Лидер на „Килърите” съди държавата за лоши условия в килията

Считаният за мозък на бандата на "Килърите " Георги Вълев съди Главна дирекция "Изпълнение на наказванията " за неприятни битови условия в пандиза.

Вълев бе наказан дружно с Петър Стоянов - Сумиста и Васил Костов - Кеца на пожизнен затвор за убийствата на шуменския предприемач Румен Рачев и великотърновския юрист Петър Лупов през 2009 година.

Исковата молба на наказания е за обезщетение за нанесени му неимуществени вреди от неприятни битови условия и здравно обслужване по време на престоя му в пандиза в Бургас от 20 май 2011 година до 12 декември 2015 година

В четвъртък обаче Административният съд в Ловеч отсрочи делото, откакто при строги ограничения за сигурност бе разпитан жалбоподателят и очевидци.

Георги Вълев отхвърли да дава изказвания.

„ Все още не е завършило правосъдното разследване и не можем да даваме информация по делото, “ уточни служебният му бранител Анна Михайлова.

Делото беше отсрочено поради събиране на още писмени доказателства, поискано от двете страни.

Следващото правосъдно съвещание е планувано за 17 май.

В средата на февруари Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) внесе във Великотърновския областен съд стимулирано искане по реда на анулирания Закон за лишаване в интерес на страната на имущество, добито от незаконна активност (ЗОПДИППД) против Георги Вълев, наказан като член на проведената незаконна група "Килърите ", с цена на желае 3 611 170 лева

Предмет на желае са 41 (четиридесет и един) недвижими парцела, както и суми от продажба на имущество, добито от незаконна активност.

Комисията е внесла искове за лишаване на имущество, добито от незаконна активност против още две лица от групата на така наречен "Килъри ". От Петър Стоянов се претендира имущество на стойност 361 881 лева, а от Янко Попов на стойност 1 180 980 лева
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР