Считаният за аутсайдер в група Н на Мондиала в Катар

...
Считаният за аутсайдер в група Н на Мондиала в Катар
Коментари Харесай

Гана постигна драматична победа над Южна Корея

Считаният за новобранец в група Н на Мондиала в Катар отбор на Гана реализира популярна победа с 3:2 против Южна Корея. В воин за " Черните звезди " се трансформира Мохамед Кудус, който означи два гола.

В началото на мача Корея имаше преимущество, само че обстановките, които сътвори пред вратата на противника не доведоха до съществени рискове. С първата си такава обаче Гана откри. В 24-ата минута Джордан Аю центрира от свободен удар, последва безредие, а най-съобразителен се оказа Мохамед Салису, който прати топката във вратата на Сьон-Гю Ким. Така той се трансформира и в първия бранител в историята на страната си, който бележи на Мондиал.

Тази развръзка като че ли посече азиатците, които изглеждаха комплицирани и шокирани. Затова и ненапълно предстоящо, Гана вкара втори гол 10 минути преди почивката. Отново Джордан Аю бе индивидът с асистенцията, само че този път изпълнител бе Мохамед Кудус.

Южна Корея излезе видоизменен за второто полувреме. Тимът на Пауло Бенто провежда фантастична офанзива в 53-ата минута. Джин-Су Ким центрира в наказателното поле, където Ги-Сун Чо бе оставен непокрит и стреля с глава, само че Лоурънс Ати съумя да избави.

Това обаче бе знак за идните моменти, тъй като азиатците демонстрираха страховит хъс и темперамент, съумявайки да изравнят. Първо Сан-Хо На се пребори за топката с Тарик Лампти, след което центрира към Ги-Сун Чо, който понижи – 1:2.

Само три минути по-късно Южна Корея съумя да изравни резултата. Хюн-Мин Сон подаде към Джин-Су Ким, който прати към Ги-Сун Чо. Той надскочи Гидиън Менса и не остави шансове на Ати.

Радостта на корейците обаче бе къса, тъй като в 68-ата минута ганайците още веднъж поведоха. Джордан Аю подаде на Менса, а той комбинира с Мохамед Кудус, който означи втория си гол в мача – 3:2.

В последния четвърт час Корея имаше своите шансове да изравни още веднъж, само че Лий, Сон и Ким или стреляха неопределено, или Лорънс Ати успяваше да избави.

Така Гана запази своите шансове за класиране на осминафиналите, до момента в който Южна Корея би трябвало да се надява на знамение, с цел да не отпадне още в груповата фаза.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР