Считаме предложението за неуместно, дори обидно. Нашето желание е единствено

...
Считаме предложението за неуместно, дори обидно. Нашето желание е единствено
Коментари Харесай

Неуместно, дори обидно за протестиращите е предложението на кмета на Стара Загора

" Считаме предлагането за несвоевременно, даже обидно. Нашето предпочитание е само да преминем по републиканския път и отстояваме конституционното си право. Кметът на община Стара Загора има пълномощия да изиска отдръпване на органите на реда и чакаме от него да пристъпи към незабавни дейности ", това пишат в свое отворено писмо протестиращите от Стара Загора. То е адресирано до регионалния шеф на област Стара Загора Гергана Микова, кмета на община Стара Загора, Живко Тодоров, шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи - Стара Загора, старши комисар Стоян Стоянов и шефа на Областното пътно ръководство (ОПУ) Илия Златев. 
Според писмото „ изразеното от кмета на община Стара Загора предпочитание да се включи в проблема с блокирането на нашето прекосяване към детелината на Автомагистрала „ Тракия “, ние считаме, че въпреки и закъсняло, отношение от негова страна фактически е належащо “.
Вече пети ден продължава гражданското непокорство на протестиращите от Стара Загора с претенции за оставка на премиера, основния прокурор и предварителни избори.
" От 31.07.2020 година, ние сме блокирани на сектор от път I-5 в Стара Загора от полиция и жандармерия. След многократни устни запитвания от наша страна към съответните органи, ни беше отговорено, че прекосяването ни е блокирано от същите за обезпечаване на нашата сигурност ", пишат в публикуваното и до медиите писмо протестиращите.
Вчера, 3 август, Живко Тодоров се срещна с тях и им предложи да внесат документално заявление за осъществяване на автомобилно шествие до детелината на автомагистралата. 
В Наредбата за особено прилагане на пътищата, е разказано по кое време, кой и в какъв ред издава позволения за заемане на части от пътното платно, коментира шефът на старозагорското ОПУ Илия Златев. Според Закона за пътищата действия в обсега на пътя, които заплашват сигурността на придвижването, са неразрешени, а в Закона за придвижване по пътищата изрично се не разрешава придвижването на транспортни средства с рекламна цел, провеждането на механически тествания на коли и мотоциклети, организирането на демонстрации и придвижването на рекламни и други шествия.
Златев посочи, че документално заявление от протестиращите за желанията им не подадено нито в Областно пътно ръководство, нито в Агенция `Пътна инфраструктура " (АПИ). Също като кмета Живко Тодоров той споделя, че " през обществените мрежи институциите схванаха за първичните планове за обсада на автомагистрала „ Тракия “. Сега протестиращите декларират предпочитание единствено да преминат с автошествие през пътния възел. "
Според Златев обаче институциите не могат да са сигурни в тези изказвания и пита, " в случай че протестиращите блокират детелината, каква е гаранцията, че няма да се случат пътни произшествия на този високоскоростен път? Кой тогава ще носи лична отговорност? “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР