Считаме, че е легитимно, ако бъде поискана нашата подкрепа, да

...
Считаме, че е легитимно, ако бъде поискана нашата подкрепа, да
Коментари Харесай

Христо Иванов: Готови сме на разговор за политики, ако Има такъв народ съставя кабинет

" Считаме, че е законно, в случай че бъде поискана нашата поддръжка, да влезем с почитание и конструктивизъм в диалог какво ръководство би могло да бъде излъчено с мандата на " ИТН ". Не става дума, несъмнено, за бланкетна поддръжка, а за разискване на политики " - това съобщи ръководителят на ПГ на " Демократична България " Христо Иванов в декларация за началото на 45-ото Народно заседание.

Очаквано, той изрично съобщи, че групата никога няма да поддържа държавно управление на ГЕРБ.



" Изборите завършиха и откриваме едно Народно заседание, над което тегне въпросът дали въобще ще го бъде. Откриваме го, и аз доста се веселя - в неговата естествена постройка, в неговия същински дом. Спомням си по какъв начин при встъпването си в служба президентът Петър Стоянов беше споделил, че парламентаризмът не се състои от вар и тухли, а от единодушие . Днес доста се приказва за единодушие, само че парламентаризмът се оказва, че се състои и от вар и тухли. Тази не е просто знак, а материализация на това да има транспарантен парламентаризъм в България, да има традиция, която ни свързва с най-хубавите образци за цивилен кураж, за отстояване на полезности. Тук е мястото на българския парламент и това, че ние се върнахме тук от Партийния дом , е доста добър знак, въпреки че това, което ни следва, е доста комплицирано ", посочи Иванов.

Според него единодушието и разговорът са хубави неща, само че попита дали забравяме, че би трябвало да има правда. По думите му не е належащо договаряне по кьошетата.

Иванов посочи, че Народното събрание ще може да свърши единствено една част от смяната и това е да в профил от ръководството Бойко Борисов, ГЕРБ и техните безконечни сътрудници по консумация на властта - Движение за права и свободи .

" Въпросът е какво друго може да бъде направено в този парламент и това е огромният политически въпрос. Чертаят се разграничителни линии, търсят се сплотяващи знаменатели, само че преди този момент е значимо да се фокусираме върху това, което имаме да свършим като задания. Трябва да си отговорим на въпроса дали този парламент заслужава да съществува, когато знаем и оценим какво може да свършим в него ", сподели още Иванов.

Той разгласи, че законността би трябвало да бъде приоритет, по тази причина Демократична България имат за цел с промени в Конституцията предварително да бъде преустановен мандатът на Иван Гешев .

" Последния път от тази естрада, когато подадох оставка, споделих: " България се ръководи от прокурорска република, която основава власт под неконтролируемата опция на основния прокурор да взема решение на кого да повдигне обвиняване, на кого не, на кого да даде действителен имунитет, кой да бъде подложен под напън... ". И тук има хора които са минавали през тази цедилка. Ние ще работим за това той да бъде отхвърлен от поста на основен прокурор ", акцентира водачът на " Да, България ".

Иванов разгласи, че през днешния ден към този момент са внесли пакет от промени в Закона за правосъдната власт и Наказателно-процесуален кодекс, с които се закриват профилираните съдилища и прокуратура.

" Тези институции, които бяха основани под наслова за битка с корупцията, се трансфораха в въплъщение на изборното използване на държавна принуда и още веднъж за затваряне на очи на други . Те са окончателно опетнени. Нашето предложение не планува лицата, които сега са в тези институции да получат имунитет. Те просто ще дават отговор за това, което са създали и ще понесат отговорност, в случай че има защо ", сподели Иванов.

" Акценти в работата на депутатите на Демократична България ще са още промени в правосъдната власт, изчистен от корупцията съд. Ще внесем промени, които ще унищожават КПКОНПИ в сегашния й модел, тъй като тя също се трансформира в срамна бухалка. И да, това ще докара до освобождение от служба на ръководителя й Сотир Цацаров ", добави той.

Иванов разгласи още, че от обединението ще работят и за това Висшият правосъден съвет да се трансформира точно в правосъден съвет и да се резервира дребна парламентарна квота, посредством която обществото да има присъединяване. Пжо думите му би трябвало да се вкара и директна конституционна тъжба.

Той съобщи, че " Демократична България " има 10 целта в две групи.

" Едната група е обвързвана с непосредствените спешни обстановки, тъй като са повече от една, които следват от световната пандемия. На първо място би трябвало решителна стратегия за всеобща доброволна имунизация , която да обезпечи вероятност за излизане на страната от тази рецесия. На второ място би трябвало да се приложат ограничения за поддръжка на семействата и жителите и комплекс от съответни ограничения за икономическо подкрепяне на обособените браншове, предприятията, семействата и за обществена отбрана на жителите. Трябва да създадем действителна оценка на икономическото състояние. Има обезпокоителни сигнали за положението на финансовия запас. Ключова задача, която стои пред нас, е България да започва процедурата по Плана за възобновяване и резистентност. Смятам, че отводът да бъде импортиран той с всичките му дефекти е бойкот ", обърна се той към ГЕРБ.

И напомни, че от " Демократична България " са поискали всички заинтригувани страни да се включат в правенето му, само че били подминати.

" В момента с цупенето си вие прикривате неуспеха си. Внесете го, само че ви е боязън, че той ще се натъкне на доста рецензии от Европейската комисия ", добави Иванов.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР