Scania - дъщерната марка на Volkswagen - обяви, че изцяло

...
Scania - дъщерната марка на Volkswagen - обяви, че изцяло
Коментари Харесай

Първият електрически автобус на VW тръгва по пътищата през март



Scania - дъщерната марка на Volkswagen - разгласи, че напълно електрическият рейс Citiwide Low Floor ще влезе в употреба в шведското градче Остерлунд в средата на март. Това не е първообраз, нито пък тест - става дума за три рейса, които ще обслужват маршрут от над 15 километра с 40 спирки по трасето. Общият брой на курсовете за ден ще бъде над 100.

Автобусите имат специфични бързи зарядни станции, които пълнят по-голямата част от батериите им за 10 минути. Това прави цялата опреация на практика изпълнима, тъй като не се постановат часове зареждане, както е при множеството комерсиални електрически автомобили.

Това напълно не е първият електрически рейс, пуснат в употреба, само че предвид на реномето на Scania - голяма компания с опит при най-масовия превоз - стъпката приказва за съществени планове в областта на напълно електрическите транспортни средства. Електрическите рейсове са освен по-екологични, само че и по-евтини както за употреба, по този начин и за поддръжка. Scania се надява да покаже на процедура всички тези изгоди с тези три рейса.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР