Сборната Коледна изложба представя едни от най-талантливите и стойностни български

...
Сборната Коледна изложба представя едни от най-талантливите и стойностни български
Коментари Харесай

Коледна приказка в Галерия „Финес“

Сборната Коледна галерия показва едни от най-талантливите и стойностни български художници
В навечерието на едни от най-светлите християнски празници Галерия „ Финес “ ни кани на една приказна Сборна Коледна галерия. Чрез експозицията уредниците и артистите ни приканват да забравим тежките дни на пандемията и да отправим взор към новото начало с вяра за ярко бъдеще, радостни дни и сбъднати фантазии.

„ Изложбата е доста цветна и в същото време доста професионална, тъй като в нея вземат участие над 35 създатели, освен това всички са огромни имена на българското изобразително изкуство. Идеята на тази експозиция тъкмо в края на годината е да бъде един самобитен контраст на всичко, което се случва към нас, на цялата тази тежка година, която изминава под знака на COVID-19, локдауни и така нататък Иска ми се въпреки всичко годината да приключи оптимистично, да си пожелаем всички последващи да бъдат по-добри, тази зараза най-сетне да изчезне и да стартираме да живеем обикновено! Посланието към хората е тъкмо това. Желанието ни е да представим на ценителите на изкуството една качествена галерия, добре подбрана колекция на стойностни, надарени и известни художници, с която да заявим, че всички ние сме оптимисти! И фактически, когато човек влезе в галерията и види какъв брой разнообразна и какъв брой друга е тази експозиция, той не може да остане безразличен. Всички създатели се постараха да подберат работи, които имат цвят, въодушевление и свое лично обръщение. Някои от творбите излъчват фамилиарност и деликатност, други са извънредно експресивни. Всеки от художниците е декларирал своята позиция и има принос за празничната атмосфера “, съобщи за Tribune.bg Мариела Табакова – притежател на изложба „ Финес “ и куратор на изложбата.

















„ Изобщо една голяма група от създатели. Така, както се опълчват и разграничават, всеки със своя жанр на работа, в това време се сплотяват в една доста красива и пъстра галерия, която е ситуирана в салоните на изложба „ Финес “, означи Мариела Табакова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР