Сбор от десни екстремисти, биещи барабани деца от елитни семейства

...
Сбор от десни екстремисти, биещи барабани деца от елитни семейства
Коментари Харесай

Протестите срещу мерките заради коронавируса в Германия: Кои са нестандартно мислещите?

Сбор от десни екстремисти, биещи барабани деца от елитни фамилии и разтревожени родители излиза на улицата в Германия тази година, с цел да стачкува против наложените от държавното управление рестрикции против ковид, предава организация ДПА.

Така нареченото придвижване " Кверденкен " (Querdenken), което почти се превежда като " латерално, ексцентрично мислене ", е привлякло необятен кръг от хора от най-различни и нямащи никаква връзка между тях елементи на политическия набор, които настояват, че рестрикциите на държавното управление, свързани с ковид, нарушават гражданските им права.

Демонстрациите на придвижването са провеждани съвсем всеки уикенд в градове из цяла Германия от повече от половин година насам, постоянно привличащи хиляди хора, които стачкуват на инат на разпоредбите за обществена отдалеченост и носенето на маски.

" Кверденкен " е подложено на критика за поощряване на тайни теории и омаловажаване на резултата на пандемията, която до момента лиши 26 000 човешки живота в Германия.

Но това не е единственото безпокойство: последователи на придвижването " Граждани на Райха " (Reichsbuerger), които отхвърлят легитимността на актуалната немска страна, са видяни да вземат участие в митинги на " Кверденкен ", наред с хора от крайнодесния лагер.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР