Сбогуването с лятото за всички ни е доста неприятен момент,

...
Сбогуването с лятото за всички ни е доста неприятен момент,
Коментари Харесай

Ароматът на есента: Ориенталско докосване, което трябва да е твое

Сбогуването с лятото за всички ни е много противен миг, само че знаеш ли, че ароматите имат способността да въздействат на настроението и да трансфорат и най-мрачния ден във вълшебен… Любимият мирис на една жена може да провокира същинска мигрена у друга. Емоционално свързваме избрани аромати с детството си, първата обич, персоналното си чувство за жанр. Арабските парфюми от дълго време притеглят света със своите отличителни аромати и са считани за синоним на антично завещание, традиция и тънък разкош. С какво обаче са толкоз обаятелни?
Завладяваща спекулация от хиляди аромати
С история, обхващаща повече от 5000 години, арабските парфюми са потопени в екзотични и локални обичаи. Khan Al Khalili, Sikkat Al Khalili Dhofar и Salalah… Ако се чудите дали това са приказки от „ Хиляда и една нощ ”, то не, това са имената на едни от най-известните арома улици в Кайро, Дубай и Оман. 

Тайните, които имат тези първокласни, пикантни и чувствени аромати, не са една и две. Близкият изток е с доста друг и неповторим културен пейзаж, що се отнася до парфюмите, заради ролята, която имат те в обществото. Индивидуалността им е жизненоважна за дамите, защото в по-голямата част от времето локалните дами са длъжни да носят абая и да бъдат забулени. Така единственото, което имат, с цел да покажат кои са, е ароматът.

Ориенталските аромати са основани да алармират обещано наличие от разстояние, а тяхната екзотична характерност може да придаде известна аура и даже мистериозно чувство на индивида, който ги носи. Близкоизточните парфюми крещят от страст, пикантност и екзотика и могат да бъдат идеалният избор за хора, които се пробват да се отличат от масата, ярки персони, с емфатичен афинитет към хубостта в живота и любовта. Наричат се „ ориенталски “, тъй като имат способността да гъделичкат сетивата ни със своите опияняващи, неповторими нотки, които в никакъв случай преди не сме усещали. Събуждат изкушението и прибавят малко магия с пикантните си усети.

Основното, което отличава тези парфюми от западните, е наличието на доста повече парфюмни масла, спомагащи за трайността им върху кожата. Подправки, жасмин, билки, сандалово дърво, розово цветно масло, кехлибар и мускус са едни от най-луксозните и екзотични съставки, употребявани за основаване на тези достоверни източни парфюми.
Скъпоценната съставна част на Изтока
Но безспорно ароматът, който се е трансформирал в синоним на Близкия изток в продължение на хиляди години и може да бъде проследен до корените на времето на Пророка Мохамед, е този на бялото агарово дърво. Макар и малко известно, един път усетили благоуханието му, елементарно ще разберете за какво е наричано „ течното злато “ - цената на кг от него може да бъде също толкоз, колкото на кг злато, от време на време даже повече.

Известно още като „ дървото на боговете “, е рядко и доста скъпо дърво, което вирее в Югоизточна Азия и Океания. Частта, от която се извлича маслото, употребявано в парфюмерията, се крие в сърцевината на дървото, където се събира тъмна плътна смола, която се образува при отбраната на дървото от необичаен тип мухъл, атакуващ кората му. Този забавен развой се среща извънредно рядко и точно по тази причина и крайният артикул е толкоз безценен. Смята се, че колкото по-старо е дървото, наричано още Уд или Оуд, от което се извлича смолата, толкоз по-богата на мирис е тя и надлежно толкоз по-скъп е продуктът. Високата себестойност на тази мистериозна, опияняваща и екзотична, предизвикваща чувство за магия и мистичност съставна част, се смята за индикатор за неговата стойност като скъп и първокласен артикул, а качеството на аромата може да се преглежда като индикатор за статус и авторитет. Поради успокояващия си резултат, агаровото дърво се изгаря и по време на медитация. Използван е през цялата история в медицината, под формата на тамян или ароматно масло за персонална грижа, нанасян върху косата, зад ушите, врата и облеклата преди молебствия и религиозни ритуали.

Повярвай ни, няма нищо по-хубаво от добре ухаещ арабски, благоуханен парфюм с пикантни базови нотки, който да те добавя тази есен! За благополучие, не се постанова да пътуваш с камили до Близкия изток, с цел да се сдобиеш с благоуханието на мистериозния, опияняващ и другоземен, пораждащ чувство за магия и мистичност агар. Tалантливото трио парфюмеристи на Avon Нели Хакем-Руиз, Никола Болю и Жулиен Раскине, въодушевени от златните земи и хипнотичната магия на арабските цветя, сътвориха изискания. Парфюм, който самите те разказват като “чист разкош и тайнственост ”. “Това е хипнотизиращо бягство във великолепието на пейзажите на Близкия изток. Той е завладяващ, изтънчен и първокласен ”, споделят още те.



Атрактивен, огнен и тайнствен, най-новото попълнение в фамилията на незабравимите аромати Far Away,  ще те грабне на мига. Изключително сетивен и внимателен, тайнствен и трогателен, омайващ сетивата, напомнящ ти всеки ден, че няма затруднение, което да не можеш да преодолееш и че всеки връх може да бъде твой. е aроматът на истинскaтa ценителкa на хубостта, за съвременна дама, която в желанието си да избяга от рутината на всекидневието, може да се отдаде на блясъка и великолепието също като една модерна Шехерезада.

Ако до момента не си се отдавала на топлата и нежна прегръдка на есента, то този парфюм е повода да го направиш. Обгърни се с меката и сладка кремообразна ванилия, изтънчения букет от бели гардении и черна слива. Защото и най-немислимото е допустимо с завладяващия, първокласен, пъстър и разкриващ ново измерение на женственост и съдбовно привличане еликсир за сетивата!
Чувственост и боготворене, които могат да бъдат твои
Само в този момент, превзети от мистиката на Изтока, нашите другари от Avon ти оферират невероятната опция да бъдеш една от петте дами, притежаващи аромата на, след която всички погледи тази есен ще бъдат вперени. Парфюмът може да бъде твой единствено след правилен отговор на въпроса:

Коя е тази рядка близкоизточна съставна част, която придава пресен привкус на парфюма и впечатлява с мекушав и сетивен щрих?

Имаш време от 15.09 до 20.09. в това число, а спечелилите ще обявим на 21.09. Желаем триумф на всички!

 

 
Форма за присъединяване Прочетох и одобрявам * Заявявам, че съм над 16-годишна възраст* Съгласявам се да получавам маркетингови известия от Dama.bg Прочетох и се съгласявам с и искам да получавам вести от Dama.bg*
* Задължителни полета
Изпрати
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР