Сбогом на коргитата: тези малки кучета с къси крака, които

...
Сбогом на коргитата: тези малки кучета с къси крака, които
Коментари Харесай

Джак Ръсел териери заемат мястото на коргитата в Бъкингамския дворец

Сбогом на коргитата: тези дребни кучета с къси крайници, които кралица Елизабет Втора обожаваше, са сменени от кучетата от породата Джак Ръсел териер в сърцата на крал Чарлз Трети и кралица Камила, писа Българска телеграфна агенция, базирайки се на Агенция Франс Прес.

Малките териери Блубел и Бет към този момент живеят в Бъкингамския замък и това може да усили известността на породата в Обединеното кралство.

Блубел и Бет се появиха с ръцете на Чарлз и Камила на фотография, снимана през 2020 година във връзка 15-ата годишнина от сватбата им.

" Ако крал Чарлз постоянно може да бъде забелязан обществено с кучетата си, има възможност известността на породата да се усили ", сподели Бил Ламбърт, представител на най-голямата организация за образование и грижи за кучетата " Кенъл клъб ". Той към този момент е забелязал растеж в регистрациите на кученца от тази порода.

Създадена в Англия през 19-и век за лов на лисици, Джак Ръсел териер е порода, която към този момент е известна в Обединеното кралство. Според Ламбърт кучетата от тази порода са интелигентни и игриви, радват се на компания и обичат да се радват на " малко разкош ".

Камила е осиновила Бет от подслон в Лондон, на който кралицата консорт е патрон. Блубел е от същия подслон и се е включила към кралското семейство малко след Бет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР