Сближаването между страните от Западните Балкани е един от приоритетите

...
Сближаването между страните от Западните Балкани е един от приоритетите
Коментари Харесай

Колко свалиха цените на разговорите със Западните Балкани българските оператори

Сближаването сред страните от Западните Балкани е един от целите на европейското председателство и част от него е наличния роуминг сред страните от района.

В тази посока се работи още от предходната година обаче, като тогава Албания, Босна и Херцеговина, Македония, Сърбия, Черна гора и България се договориха за подписването на съглашения за понижаване на цените на тези услуги.

Преди 2 седмици еврокомисарят по цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел съобщи, че по-осезаеми промени за потребителите ще има още през лятото.

По нейните думи обаче поевтиняване се възнамерява на мобилния интернет, само че не и на диалозите. Целта е до 2020 година цените да паднат до 20 евро цента за мегабайт от досегашните към и над 20 лв. за мегабайт.

Към момента към момента липсва граница, която да дефинира оптималните цени за роуминга в Западните Балкани. Операторите у нас обаче през последните дни показаха нови артикули и пакети, чиито цени са много по-изгодни от сегашните, които доближиха към 7 лв. на минута за диалог.

И трите оператора в България пуснаха свои артикули за преференциален мобилен интернет със страните от района. От A1 и Vivacom оферират такива с включени минути, SMS и мобилен интернет, до момента в който Telenor предлага единствено пакет с интернет.

За да употребяват преференциалните цени на първите два обаче потребителите би трябвало да изберат партньорските компании на българските телекоми в съответната страна.

А1 дава на клиентите си 100 минути за диалози, 100 SMS-и и 200 MB интернет на цена от 1,99 лв. дневно. В случай, че няма ползване, въпросната такса няма да се начислява. Тази цена ще важи за Сърбия и Македония, където А1 работи надлежно с операторите Vip mobile One.Vip.

Vivacom предлага пакет, който важи за всички страни от Западните Балкани. Той включва по 100 диалози, SMS-и и мегабайти мобилен интернет с такса от 4 лв. дневно. При този артикул входящите позвънявания в роуминг обаче се таксуват по цена на минута според от дадената страна.

Telenor от своя страна дава опция на клиентите си да употребяват по-изгоден мобилен интернет в страните от района. Възможностите са за 100 мегабайта за 2,99 лв. за един ден или 700 мегабайта за 18,99 лв. за седмица. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР