Сближаване на доходите в ЕС и социален щит за всеки

...
Сближаване на доходите в ЕС и социален щит за всеки
Коментари Харесай

Френският посланик иска сближаване на доходите в ЕС и социален щит

Сближаване на приходите в Европейски Съюз и обществен щит за всеки европейски служащ, който да му обезпечава еднообразно възнаграждение на едно и също работно място и минимална заплата за съюза, съобразена с всяка страна и договаряна групово всяка година е предлагането на френския президент Еманюел Макрон, коментирано пред БТВ от дипломат Ерик Льобедел.

" Трябва да покажем, че Европа може да закриля, че може да има обществено доближаване. Сега в 10 от страните в Европейски Съюз няма минимална работна заплата, а в други 10 тя е по-ниска от междинното равнище на минималната заплата в Европейски Съюз. Трябва да осигурим последователно доближаване в тази област ", изясни френският дипломат в България.

Подобно обществено доближаване няма да стане " от през днешния ден за на следващия ден " и ще се заплати отчасти от богатите в Европейски Съюз на правилото на солидарността, разяснява той.

" На избори, в това число и във Франция, има интервенция от страни отвън Европейски Съюз посредством дезинформация. Във Франция имаше дезиноформация от съветски източници, това беше потвърдено ", изясни френският дипломат по отношение на концепцията за основаване на Европейска организация за отбрана на демокрациите против хакерски атаки и операции при избори и ограничението за финансиране на политически партии от непознати страни.

По отношение на визитата на съветския министър председател Дмитрий Медведев и енергийните планове Льобедел разяснява, че и Франция има директен интерес към енергийните планове, само че също като България съблюдава европейските наставления.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР