Сблъсъците в Казахстан продължават, в най-големия град в страната Алмати

...
Сблъсъците в Казахстан продължават, в най-големия град в страната Алмати
Коментари Харесай

Сблъсъците в Казахстан продължават, в Алмати подпалиха кметството

Сблъсъците в Казахстан не престават, в най-големия град в страната Алмати бе подпалено кметството.

Въпреки поръчката на управляващите, че ще намали цената на горивата, напрежението не стихва, пишат ТАСС и РИА Новости.

Недоволството избухна поради повдигането на таваните на цените на пропан-бутана, употребен от множеството водачи в Казахстан.



Казахстанската войска е извикана на помощ на полицията в най-големия
град в страната. Има информация, че протестиращи са взели оръжие от полицията. В града не работят интернет, мобилните мрежи и малкия екран.

" Екстремисти и радикали " нападат Алмати, като са пребили 500 цивилни и разграбили стотици магазини, заяви началникът на полицията в най-големия казахстански град Канат Таймерденов, представен от " Ройтерс ".
Снимка: Reuters
Подразделения на полицията, Националната армия и армията са задействани в интервенцията за възобновяване на сигурността в Алмати, сподели полицейският шеф на втория ден от конфликтите сред протестиращи и силите за сигурност.

На доста места в страната е оповестено изключително състояние.

Москва прикани да няма външна интервенция в Казахстан. Руското министерство на външните работи сподели през днешния ден, че следи от близко обстановката в Казахстан и разчита на " допустимо най-скорошната нормализация ".

Русия е мощно сензитивна към вълненията в някогашните руски републики, които смята за част от своята сфера на въздействие. В предишното тя е упреквала Запада в подклаждане на революции в страни като Грузия и Украйна, отбелязва " Ройтерс ".

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР