Сблъсъците между протестиращи и полиция в Перу продължават, след като

...
Сблъсъците между протестиращи и полиция в Перу продължават, след като
Коментари Харесай

Нови сблъсъци в Перу след помилването на бившия президент Фухимори

Сблъсъците сред протестиращи и полиция в Перу не престават, откакто локалните управляващи взеха решение да помилват някогашния президент Алберто Фухимори.

„ Не на помилването! “, скандираха тълпата за втори следващ ден в столицата Лима.

Президентът на Перу Педро Пабло Кучински съобщи, че схваща гневната реакция против неговото решение, само че изясни, че не може „ да разреши Алберто Фухимори да почине в пандиза “.

Фухимори, който излежава 25-годишна присъда за корупция и нарушение на човешките права, бе изместен в болница предходната седмица, поради ниско кръвно налягане и несиметричен пулс.

 Кучински отхвърля обвиняванията, че помилването на Фухимори е част от съглашение с неговата партия, което ще го избави от импийчмънт, след появилата се информация, че е получил противозаконни дарения от бразилския строителен колос Одебрехт.

Двама членове на партията на Кучински напуснаха перуанския Конгрес в символ на митинг против помилването.

Междувременно последователи на Фухимори, които ръководи страната в интервала от 1990 до 2000г., честваха пред болничното заведение неговото пренасяне за лекуване.

В Перу името на Фухимори  предизвиква спорни реакции, като някой хора го считат за подкупен деспот, до момента в който други го почитат, поради битката му против маоистките бунтовници. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР