Сблъсъци в Габрово. Кръв, спукани глави, бити протестиращи и журналисти.

...
Сблъсъци в Габрово. Кръв, спукани глави, бити протестиращи и журналисти.
Коментари Харесай

В Габрово кръвта не е заради циганите, а заради циганията и мафията - идва буря

Сблъсъци в Габрово. Кръв, спукани глави, бити протестиращи и публицисти. Освиркани вице-премиер и кмет. Напрежението не просто ескалира, а стана девет бала. Полицията по табиет или инструкции се застрахова: действаме по закон, с цел да осигурим успокоение и ред.
Томислав Дончев обаче призна: Илюзия е да мислим, че това, което се случва е единствено поради случая в габровски магазин преди дни. Това е последица от неточности, които сме допускали. Трябват ограничения, трябват мерки… Държавата няма право да бяга от час, този урок би трябвало да го научим.

Да си научи страната урока… Верни думи, няма спор. Но какъв брой години ги чуваме? Цели генерации ли ще тлеят в очакване някой да си научи урока?

Ще създадем, ще предприемем, ще анализираме… „ Ще “ не прави работа от дълго време. ГЕРБ ръководи 10 години и оправданията единствено нервират. Няма промени към положително, ромите не престават да живеят по цигански, доста българи са подложени на циганизация от институционалното безхаберие.

Министерство на вътрешните работи и неговите структури работи като придатък на политико-олигархичен кръг. Част от управлението е некомпетентно да се оправя или е в тежки зависимости. Критериите за асортимент на чиновници е занижен, системата се разпада поради интелектуален и професионален недостиг. Реформи - нула.

Политици показват безпардонност, невиждана лакомия и обязаност със подмолни кръгове. Цветан Цветанов, Цецка Цачева са ослепителен образец и не са единствени.

Задкулисието превзема страната, узурпира от ден на ден властта. Пеевски и Доган не просто крадат – агресори са, които окупират страната.

Съдебната система е в тежка рецесия. Прокуратурата се е трансформирала в наказателен орган на гореспоменатите.

Корупцията се трансформира в тежък проблем.

9000 ромчета били приобщени към образованието за година. Глупости. От селското учебно заведение по веригата потегля информация да десетина циганета, която на жълтите павета към този момент се мери в хиляди. Фалш и стъкмистика.

Стотици милиони се наляха в „ Ромското присъединение “, което по този начин и не се случи. Но пък продължава оскотяването на цели групи от популацията, без значение от тяхната етническа и верска принадлежност.

Проблемът към този момент не е по какъв начин ще се оправят ръководещите или какво ще създадат от опозицията. Хвалбите за реализирани триумфи и ярко бъдеще нервират от ден на ден.

Габрово извади на ярко тежките деформации в живота ни. Те са разследване от разложението в политическия хайлайф. България е разграничена на недосегаеми, нагли и необяснимо разбогатели от една страна и всички останали – от друга. Напудрени репортажи, по какъв начин българи се прибирали в родината, а други оставали тук, тъй като ужасно им харесва, нервират със своята престореност и примитивна агитация.

Няма правдивост. Натрупани са планини от мъка, болежка, засегнатост, гняв, тъга, предпочитание за отплата. Любовта, съпричастността, благостта и инициативността изчезнаха от ценностната система. Мутризацията докара до всеобща демотивация у хората. Няма национални цели и хрумвания, а без такива няма обединяване. Чалгализира се и се формализира даже честването на светли персони и дати от историята ни. Вече не е горделивост да си българин. Хан Крум, Левски и Мотив бяха превърнати в клишета и се изтъркаха. Дори природата ни е застрашена от олигархични и бандитски апетити. На кой не му е ясно, че в случай че някой си купи Топлоелектрическа централа и пристанище за жълти стотинки, може да купи цялата страна? Купил я е!

В Габрово бушуват пристрастеностите български. Протестите не били законни, - мрънкат ченгета, тъй като нямало съответно подадени молби в общината. Нашите политици обичат митингите да са с кръшни хорА, съветски флагове и скандиране „ Бъл-га-ри, ю-на-ци “.

Надига се стихия. Тя не може да бъде спряна с пикантен спрей, палки и щитове. Нито от жандармеристи и служители на реда, наподобяващи на мешки, които постоянно „ работят вярно “. Няма да я спрат подправени обещания, прокурорски репресии и дейности на институции от вида „ пунта Мара “. Борисов усети интуитивно задаващия се мрачен облак, само че с цел да има правилен ход, би трябвало да удари пръв. В засада го дебнат Тримата, които са подготвени да потопят страната в сълзи и кръв, единствено и единствено да запазят модела.

Смелостта е мъчно нещо. Скалпела е финален късмет. Ако не го хване някой политик, народът ще го направи. Ще се реже без анестезия - и упойки не останаха... Ако сме почтени - тъкмо това би трябвало да стане. „ Българска пролет “ става все по-реална. Защото е единственият късмет за хора, които не желаят да живеят в натрапена кочина. И какво има да губим? Караджата е споделил: Една кръв ни остана, и земя да я попие... това е по-достойно от мишия живот.

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР