Сблъсъци в Белград заради Европрайд. Сръбският портал Nova.rs съобщи, че

...
Сблъсъци в Белград заради Европрайд. Сръбският портал Nova.rs съобщи, че
Коментари Харесай

Сблъсъци в Белград заради „Европрайд”

Сблъсъци в Белград поради " Европрайд ". Сръбският портал " Nova.rs " заяви, че техен публицист е бил ранен от съперниците на провеждането на демонстрацията.

Инцидентът се случи, откакто съперниците се пробваха да пробият полицейския кордон пред постройката на Народното събрание, откъдето би трябвало да тръгне шествието на " Европрайд 2022 " и да стигне до Народното събрание.

На бул. " Освобождение " съперниците против провеждането на " Европрайд " влязоха в конфликти с полицията , която употребява сълзотворен газ и димни бомби. Групи от съперници се събираха от сутринта в центъра на столицата.
 
 европрайд Сърбия БГНЕС

По-рано в Белград имаше конфликти сред съперниците и полицията и бяха арестувани десетки хора, в това число монахът Антоний, който удари с бутилка в корема оператора на H1. За нападението е подаден сигнал в полицията. " Европрайд 2022 " беше неразрешен от сръбските управляващи, само че през днешния ден беше реализирано съглашение за провеждането му. Европейската асоциация на уредниците на прайда (EPOA) разгласи в събота, че след няколко седмици натоварен интернационален напън премиерката Ана Бърнабич е разрешила провеждането на " Европрайд 2022 " в Сърбия. Тя оповестила, че може да подсигурява сигурността по улиците на Белград.

Редица задгранични посланици и дипломати, както и представители на Европалрамента ще поддържа събитието със своето присъединяване. Няма известие, че в него ще взе участие и самата Бърнабич.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР