Сблъсъци между протестиращите и полицията избухнаха в близост до сградата

...
Сблъсъци между протестиращите и полицията избухнаха в близост до сградата
Коментари Харесай

Отново сблъсъци в Барселона

Сблъсъци сред протестиращите и полицията избухнаха наоколо до постройката на Съвета на вътрешните работи на Каталуния в Барселона, заяви телевизия 24 Horas.



Протестиращите замерят чиновниците на реда с бутилки и камъни. Наложи се полицията да употребява палки, с цел да изтласка хората, причиняващи вълнения.



По-рано няколко хиляди души се събраха на протест в Барселона, призован по самодейност на радикалната организация „ Републикански комитети по защита “. Множеството хвърляше тоалетна хартия – знак на вярването им, че „ в самостоятелната общественост “ би трябвало доста да се почисти “.


В същото време министър председателят на Испания Педро Санчез прикани непосредствено каталунския президент да жигосах ясно насилието от страна на протестиращите против присъдите на каталунските сепаратистки водачи. „ Бих желал да прикани каталунския президент Куим Тора – него и министрите му – да поемат политическото и морално обвързване, без извинения и доста ясно да жигосат насилието в Каталуния “, съобщи Санчез в телевизионно послание.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР