Сблъсъци между протестиращи и полиция заради разрушаването на театър в

...
Сблъсъци между протестиращи и полиция заради разрушаването на театър в
Коментари Харесай

Сблъсъци между протестиращи и полиция заради разрушаването на театър в Албания

Сблъсъци сред протестиращи и полиция поради разрушаването на спектакъл в Албания

Сблъсъци породиха сред албанската полиция и поддръжници на опозицията, протестиращи против разрушаването на постройката на Националния спектакъл в Тирана.

Полицията изтласка група артисти и някои опозиционни водачи от постройката през днешния ден сутринта, преди тежката техника да стартира да я разрушава, свидетелства Асошиейтед прес.

Решението на държавното управление да отстрани остарелия Национален спектакъл на Албания, строен от италианците по време на окупацията през Втората международна война, провокира съпротивата на някои актьори и други жители, настояващи постройката да бъде реновирана вместо събаряна.

Според опозиционен политик 30 души, в това число един публицист, са били арестувани от полицията. Властите не разясниха тази информация.

Телевизионни фрагменти демонстрираха по какъв начин Моника Круемади, водач на дребна опозиционна партия и брачна половинка на президента Илир Мета, е вкарвана в полицейски микробус.

Лидерът на опозиционната Демократическа партия Лулзим Баша прикани албанците да смъкват държавното управление поради разрушаването на театъра.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР