Сблъсъци между полиция и протестиращи в Шанхай.Задържан и бит е

...
Сблъсъци между полиция и протестиращи в Шанхай.Задържан и бит е
Коментари Харесай

Революцията на белия лист в Китай: Сблъсъци с полицията в Шанхай, срив на китайските акции

Сблъсъци сред полиция и протестиращи в Шанхай.Задържан и обичай е публицист от Би Би Си.Масови митинги и в Пекин, като знак на недоволството са белите листове - проява и против цензурата в страната.Срив на китайските акции на интернационалните пазари.Рекорден брой нови случаи на COVID-19, разгласен от управляващите.
Това е развиването на третия ден от, избухнали поради политиката на властта за налагане на още и още органичения под предлог да се понижи разпространяването на вируса цели три години след началото на пандемията в свят, в който рестрикции към този момент няма съвсем на никое място, а болестта наподобява овладяна. Вълната от неодобрение се надигна, откакто пожар в Урумчи лиши живота на 10 души, а жителите отдадоха случая на тежките ограничения и ограничавания против разпространяването на ковид.

Демонстрациите са най-голямото тестване за президента Си Дзинпин, откогато той получи исторически трети мандат на власт, а протичащото се в Китай няма аналог през последното десетилетие. Демонстрации има още в градовете Ченду, Ухан (откъдето потегли COVID-19) и Гуанджоу. По време на митингите към този момент се чуват апели за свалянето на водача от власт.

В понеделник сутринта Китай заяви за дневен връх на нови случаи на заразяване с COVID-19 - 40 347. Градовете Гуанджоу и Чунцин, в които има хиляди случаи, се борят за преодоляване на огнищата.

Китайските акции спаднаха внезапно, защото вложителите показаха угриженост какво ще е въздействието на митингите върху втората по величина стопанска система в света.

" Искаме единствено главните си човешки права. Не можем да напуснем домовете си, без да получим тест ", споделя 26-годишен протестиращ в Шанхай, представен от " Гардиън ". " Хората тук не са нападателни, само че полицията ги арестува без причина. Опитаха се да ме заловен, само че хората към мен ме хванаха толкоз мощно за ръцете и ме дръпнаха обратно, с цел да мога да избягам ", свидетелства стачкуващият.

Празните листове хартия се трансфораха в емблематичен детайл по време на митингите, които мнозина към този момент назовават събитията " гражданска война на белия лист " или " гражданска война на А4 ".На основната протестна улица в Шанхай полицията задържа всеки, който минава около нея и прави фотоси. Униформените принуждават хората да изтрият фрагментите си - в противоположен случай следва арест. Има арестувани.

По улиците на Шанхай към този момент са сложени и бариери, макар че в понеделник сутринта на улицата е умерено.

Късно в неделя се появиха и фрагменти по какъв начин публицист на Би Би Си е " обичай и ритан от полицията ", преди да бъде задържан в града. Едуард Лорънс е влачен на земята с белезници. Говорител на английската социална медия съобщи: " Би Би Си е извънредно обезпокоена от отношението към нашия публицист Ед Лоурънс, който беше задържан и окован с белезници, до момента в който отразяваше митингите в Шанхай.

" Той беше арестуван в продължение на няколко часа, преди да бъде освободен ", сподели представителят и добави, че той е отразявал митингите като упълномощен публицист.

В централния град Ухан, където пандемията стартира преди три години, видеоклипове в обществените мрежи демонстрираха по какъв начин стотици поданици излизат на улицата, разрушават железни барикади, прекатурват палатки за тестване за COVID-19 и упорстват да се постави завършек на блокирането на естествения живот на хората.

" Всичко това ще окаже сериозен напън върху комунистическата партия партията да реагира. Има огромна възможност един от отговорите да бъде принуда и да арестуват и преследват протестиращи ", споделя Дан Матингли, доцент по политически науки в Йейлския университет.

Въпреки това, споделя той, вълненията са надалеч от тези през 1989 година, когато митингите приключиха с кърваво потушаване на площад Тянанмън. Той добави, че до момента в който Си има на своя страна китайския хайлайф и военните, той няма да бъде изправен пред забележителен риск за властта си.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР