Сблъсъци между полиция и протестиращи избухнаха в град Есен пред

...
Сблъсъци между полиция и протестиращи избухнаха в град Есен пред
Коментари Харесай

Размирици избухнаха в Германия, след като хиляди се опитаха да спрат конгреса на крайната десница

Сблъсъци сред полиция и протестиращи избухнаха в град Есен пред мястото, където се организира годишната конференция на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " (AfD).

Десетки хиляди хора, които се опълчват на крайната групировка, се събраха на митинг, а органи на реда от цяла Германия са били извикани, с цел да предотвратят вълнения.

До принуждение се е стигнало в ранните часове на събота заран часове преди началото на формалната проява, като локалната полиция оповестява за потърпевши чиновници.

Конференцията на AfD се организира няколко седмици откакто партията означи висок резултат и зае второ място на европейските избори с 16% от всички гласове. Тя победи ръководещата лявоцентристка партия на канцлера Олаф Шолц.

Партийната лидерка Алис Вайдел откри годишната конференцията с нападки против държавното управление и против кмета на град Есен, който се опитал да попречи на провеждането на конгреса.

Властите в Есен в реалност се пробваха да попречат на AfD да организира партийното си заседание в града, само че съдът постанови, че на партията би трябвало да бъде позволено да го направи.

Безредиците на място започнаха още от рано сутринта. Група протестиращи се опита да стигне до залата за срещата и да попречи на някои от участниците в нея да стигнат до там, като блокираха пътища.

Полиция заяви, че е употребила палки и сълзотворен газ, с цел да овладее стачкуващите, и че до обяд е направила " няколко " ареста. Впоследствие по обяд за зародили нови конфликти, като чиновници на ред са били нападнати от маскирани протестиращи, макар че по-голямата част от демонстрацията е била мирна.

По информация в немските медиите на митинга против крайната десница са взели присъединяване близо 100 хиляди души.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР