Сблъсъци между младежи и полицията избухнаха днес в Атина и

...
Сблъсъци между младежи и полицията избухнаха днес в Атина и
Коментари Харесай

Нови сблъсъци между демонстранти и силите на реда в Солун и Атина


Сблъсъци сред младежи и полицията избухнаха през днешния ден в Атина и Солун в края на демонстрации в памет на погубен младеж от полицията преди 14 години, съобщи Франс прес.

В Солун 5000 души участваха в демонстрацията, в края на която младежи подпалиха кофи за отпадък и хвърлиха коктейли " Молотов " и камъни по силите за битка с безредиците. Те дадоха отговор със сълзотворен газ и заглушителни гранати.

В Атина, в квартала Екзархия, 6500 стачкуващи също влязоха в конфликти с полицията.

Както всяка година на 6 декември по апел на левицата и правозащитни групи се провеждат демонстрации в памет на Александрос Григоропулос, погубен преди 14 години на 15-годишна възраст в Екзархия.

Тази година митингите минаха при високо напрежение, по-специално в Солун, където през вчерашния ден 16-годишен младеж от ромската общественост бе съществено ранен в главата с полицейски патрон. Той бе опериран и е в сериозно положения. Полицаят, разкрил огън  по време на гонене на младежа, който избягал от бензиностанция, без да заплати сметката си от 20 евро. Полицаят, създал изстрела, ранил момчето, бе задържан и ще бъде съден за опит за ликвидиране. След като му бяха предявени обвинявания, той  е пуснат под гаранция. Заради случая гневни митинги на представители на ромската общественост имаше в Солун и Атина през вчерашния ден вечерта и по-рано през днешния ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР