Сблъсъци между мигранти и гръцката полиция избухнаха пред лагер в

...
Сблъсъци между мигранти и гръцката полиция избухнаха пред лагер в
Коментари Харесай

Напрежение между мигранти и полиция пред лагер около Солун

Сблъсъци сред мигранти и гръцката полиция избухнаха пред лагер в Северна Гърция, където се събраха стотици хора с вяра да възобновят маршрута, по който през миналите години минаха стотици хиляди към по-богатите европейски страни, съобщи Асошиейтед прес.
 БГНЕС
След анонимни апели в обществените мрежи за дълъг преход през строгоохраняваните балкански граници, полицията заяви, че над 500 души, измежду които фамилии с дребни деца, са се събрали през вчерашния ден в царевично поле край мигрантския лагер Диавата, който се намира на към 10 км западно от град Солун. Някои издигнаха палатки, а десетки други дойдоха на мястото пешком.
 БГНЕС
По-късно към 200 души влязоха в конфликт с полицията, откакто се пробваха да пробият полицейски кордон. Те хвърляха камъни по служителите на реда, които дадоха отговор със сълзотворен газ и шокови гранати. Не се оповестява за ранени или арестувани. -->

Повечето от мигрантите към този момент с а поискали леговище в Гърция , само че желаят да стигнат до границата със Северна Македония, на 60 км от тях, и да се опитат я преминат.
 БГНЕС
Агенцията за бежанците на Организация на обединените нации осъди апелите в обществените медии, наблягайки, че н елегалното прекосяване на границата е рисково и рисково. В декларация, в която се предизвестява за подправена информация и клюки в обществените медии, Върховният комисарят на Организация на обединените нации за бежанците съобщи, че не окуражава нередовни придвижвания и означи, че страните имат право да охраняват границите си.

Хората, които са се събрали към претъпкания лагер Диавата, обявиха, че ще пробват шанса си на границата . Мигрантите ще се опитат да преминат границата със Северна Македония , макар евентуалната опозиция от страна на полицията в двете страни.
Migrants and refugees, seeking to travel onward to northern Europe, scuffle with riot police officers outside a camp in Diavata in northern Greece. More from the border:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР